ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νέα hot spots προσφύγων σε Ευκαρπία και Ωραιόκαστρο! – Γιατί και αυτά τα Hot spot γίνονται Δυτικά;


ο χώρος που φημολογείται οτι θα φιλοξενήσει πρόσφυγες στην Ευκαρπία

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νέα hot spots προσφύγων σε Ευκαρπία και Ωραιόκαστρο! – Γιατί και αυτά  τα Hot spot γίνονται Δυτικά;  Έτοιμοι οι κάτοικοι για έντονες κινητοποιήσεις;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του avatonpress.gr και ενόψει της καθόδου των προσφύγων (επιστροφή) από την Ειδομένη, ομάδα στρατιωτικών κατά ¨παραγγελία¨ της κυβέρνησης αλωνίζει την Ευκαρπία και το Ωραιόκαστρο, ψάχνοντας για πιθανές τοποθεσίες για Hot spots προσφύγων.
Η μεγάλη είδηση και η αποκάλυψη  είναι ότι δεν ψάχνουν για δημοτική ή δημόσια γη, αλλά για ιδιωτικά κτίρια, πρώην βιοτεχνίες, πρώην ή δήθεν κέντρα ανακύκλωσης ή άλλα εργοστάσια και εγκαταλειμμένα κτίσματα.
Ο λόγος είναι προφανής, ότι δεν θέλουν να σκοντάψουν σε πιθανές αντιδράσεις και ψηφίσματα δημοτικών συμβουλίων που θα δεχτούν την έντονη πίεση των κατοίκων.

Εκτός αυτού σύμφωνα με πληροφορίες του avatonpress.gr, έχουν κάνει προτάσεις για πολύ ψηλά μισθώματα που δύσκολα θα αρνηθεί οποιοσδήποτε ιδιώτης.
Δίνουν έτσι και το πάτημα και στους δημάρχους αλλά και στα δημοτικά συμβούλια να ¨απαλλαγούν¨ από ευθύνες με τη δικαιολογία ότι τα κτίρια και τα οικόπεδα είναι ιδιωτών.

Τα πιθανά σημεία που έχουν γίνει οι κρούσεις είναι :
Α) στην Ευκαρπία, πίσω από τις καντίνες (στον κόμβο Δερβενίου), στο ύψος του  σούπερ μάρκετ Βασίλαγας, σε χώρο  ¨κέντρου ανακύκλωσης¨, επιχειρηματία, που υπάρχει εκεί και χρόνια. Το σημείο βρίσκεται 300 μέτρα μόλις από το χώρο κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας και του βενζινάδικου BP (πρώην Jetoil). Δείτε σχετικά και στο χάρτη του Google earth.(hot spot ΚΔΑΥ)
Β) μεταξύ Ωραιοκάστρου και Ευκαρπίας στη συμμαχική οδό σε εγκαταλειμμένα κτίρια που ήταν πρώην βιοτεχνίες.

Oι κάτοικοι των περιοχών και εκπρόσωποι συλλόγων είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένοι, έχουν κάνει ήδη συναντήσεις και τονίζουν  ¨Δεν είμαστε ρατσιστές, απεναντίας έχουμε βοηθήσει στο προσφυγικό με το παραπάνω. Αλλά για άλλη μία φορά, η περιοχή μεταξύ της Ευκαρπίας και του Ωραιοκάστρου με όλα τα "καλούδια" που έχει από ΤΙΤΑΝ μέχρι ΣΜΑ, αντιμετωπίζεται προκλητικά από την πολιτεία, ακόμη και από αριστερή κυβέρνηση. Δεν έχει γίνει τίποτα από όλα όσα μας υποσχέθηκαν. Και ο ΣΜΑ Ευκαρπίας πάει να γίνει και ο ΤΙΤΑΝ θα καίει απορρίμματα και όλα τα άλλα που είπαν ότι θα διορθωθούν, τίποτα δεν έγινε. Ούτε τα στρατόπεδα Παύλου Μελά, ούτε του Καρατάσιου αποδόθηκαν, όπως υποσχέθηκαν. Ας μην υπήρχαν όλα αυτά τα ατοπήματα και το συζητάμε. Αντί για  ανάπτυξη θα πρέπει να υποστούμε και αυτό. Και ρωτάμε γιατί δεν πάνε στην Ανατολική Θεσσαλονίκη; Στο Πανόραμα και στην Πυλαία δεν έχει εγκαταλειμμένα κτίρια;  Το Ωραιόκαστρο και η Ευκαρπία είναι οι παρυφές της Θεσσαλονίκης;  Όπως μας έλεγε πριν από ένα μήνα, ψευδώς ο κ. Κυρίτσης από το συντονιστικό για τους πρόσφυγες (μάλλον εννοούν αυτό http://www.iefimerida.gr/news/261878/thessaloniki-poy-tha-dimioyrgithoyn-ta-nea-kentra-filoxenias-gia-toys-prosfyges), ότι θα γίνουν Hot spots μόνο στις παρυφές της Θεσσαλονίκης;¨  (απόσπασμα από δηλώσεις κατοίκων για το προσφυγικό)

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα έγινε η εγκατάσταση 2 νέων Hot spots , ένα στα Λαγκαδίκια (2000 πρόσφυγες στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Βαγιοχωρίου ) και ένα στο βιομηχανικό κτίριο Φέσσα - FESSAS στο  Ωραιόκαστρο (480 πρόσφυγες).
Οι κάτοικοι στα Λαγκαδίκια ήδη τονίζουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει…. (δείτε εδώ http://voria.gr/index.php/article/thessaloniki-imeres-kleftokotadon-zoun-ta-lagkadikia)



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!