“Α μπε μπα μπλομ ... ” 2ο μέρος [video]

Δείτε τις ομιλίες των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων αλλά και του δημάρχου. Να ζητήσουμε συγνώμη αλλά ένα πρόβλημα που προέκυψε κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των βίντεο δεν μας επιτρέπει να έχουμε τις τοποθετήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων. Μερικά απο τα βίντεο αυτά ίσως λίγο αργότερα να ανέβουν στην ανάρτηση. Κάποια όμως δεν είναι σε θέση να προβληθούν.


σχόλιο του avatonpress: Παρακολουθήσαμε και τα δύο δημοτικά συμβούλια απο την αρχή έως το τέλος. Σε εκείνο της Νεάπολης - Συκέων που διήρκεσε 5,5 ώρες (τελείωσε στις 3 περίπου το πρωί) και αυτό του Παύλου Μελά που τελείωσε χθές βράδυ γύρω στις 1.00 πμ. Διαπιστώσαμε ότι και οι δύο διοικήσεις ενδιαφέρονται για τα παιδιά και μόνο!! Γι' αυτό άλλωστε έφθασαν μερικές μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία και δεν κατέληξαν σε καμία συμφωνία. ενώ συζητούν επι ένα χρόνο!!! Οι μεν διώχνουν τα παιδιά γιατί μπορεί να πάνε σε διπλοβάρδια (!!), οι δε λένε ότι είναι στα διοικητικά τους όρια τα σχολεία και πρέπει να μείνουν εκεί (τώρα το θυμήθηκαν!!) τα παιδιά έως ότου δεν θα υπάρχει διπλοβάρδια (αλήθεια δεν θα λειτουργούσαν απο το Σεπτέμβρη σε πρωινή βάρδια τα δύο λύκεια της Πολίχνης;).

Πως να τα χαρακτηρίσουμε όμως όλα αυτά; Όσο και αν σκεφθεί κανείς νομίζω δύσκολα θα δώσει κάποιο χαρακτηρισμό. Είναι απο τις περιπτώσεις που θεωρούνται αχαρακτήριστες. 
Και τα παιδιά; Αυτά τι θα γίνουν; Να απαντήσουμε απο παιδαγωγικής πλευράς ή απο τοπικιστικής πλευράς; Αν είναι πολιχνιωτάκια, να πάνε στην Πολίχνη να φοιτήσουν λένε .... κλπ. Αν το δούμε απο την παιδαγωγική πλευρά του αστα να πάνε... Τραγωδία. 

Παρ' όλα αυτά κανείς δεν σκέφτεται ή δεν το λέει ότι ο σχεδιασμός των ήδη υπαρχόντων σχολείων στη ΔΕ Πολίχνης δεν μπορεί να απορροφήσει αυτά τα παιδιά που φοιτούν στη Νεάπολη αλλά και ο μελλοντικός σχεδιασμός τα ίδια αποτελέσματα θα έχει. Η Πολίχνη για όσους δεν έχετε κατάλαβει, για να μπορέσει να απορροφήσει αυτά τα παιδιά  πρέπει να έχει ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο μέσα στο χώρο του Στρεμπενιώτη. Αυτό θα δώσει ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν. Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση.

Στο δημοτικό συμβούλιο τέθηκε απο τους εκπροσώπους της Γ'ΕΛΜΕ και το θέμα της βιωσιμότητας του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης. Ενός σχολείου που λόγω της δημιουργίας του ΓΕΛ Ευκαρπίας αποδυναμώνεται σε ποσοστό περίπου 70%, μια και τα τελευταία τουλάχιστον 10-12 χρόνια λειτουργεί σαν λύκειο που με σύμφωνη γνώμη των τέως δημάρχων Πολίχνης και Ευκαρπίας απορροφούσε όλα τα παιδιά της Ευκαρπίας και ελάχιστα της Πολίχνης. Η διοίκηση του δήμου με την λειτουργία του ΓΕΛ Ευκαρπίας απο τον Σεπτέμβρη (των δυο τάξεων Α' και Β'λυκείου) και μη έχοντας ένα πλάνο μέχρι σήμερα,  για να μεταφέρει μαθητές απο την Πολίχνη στο σχολείο αυτό, ουσιαστικά το θέτει σε κίνδυνο κατάργησης ή συγχώνευσης μετά απο 1-2 χρόνια (αν δεν βρεθεί λύση). 

Αναφερόμαστε για όσους δεν γνωρίζουν, σε ένα σχολείο που τα τελευταία 10 χρόνια έχει αναπτύξει πολλές δράσεις  με παγκόσμιες διακρίσεις (2ο βραβείο σε παγκόσμιο περιβαλλοντικό συνέδριο νέων, έπαινο απο το Υπουργείο Εσωτερικών για την σχολική του εφημερίδα, επιλογή του απο την Ευρωπαική Ένωση να συμμετέχει με την εργασία του στην διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Κίνας, συμμετοχή σε παγκόσμια προγράμματα των πανεπιστημίων Lund, του Goteeborg - Stanford, προγραμμάτων comenius αλλά το πιο σημαντικό την πολύ μεγάλη συνεργασία που αναπτύσσει με την τοπική κοινωνία).

Η άποψη ότι η ΔΕΠ εισηγείται καταργήσεις ή συγχωνεύσεις (απο όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε) είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη λέει ότι με τα στοιχεία που έχει σήμερα το υπουργείο Παιδείας μπορεί να καταργήσει ένα  σχολείο όταν δεί το μαθητικό του δυναμικό να μειώνεται δραματικά. Το ίδιο είχε συμβεί  πριν 2 χρόνια με εκείνο το "τσουνάμι" των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολείων παρά το ότι δεν υπήρχαν  οι  εισηγήσεις απο τις επιτροπές παιδείας των αντίστοιχων δήμων. Ευχόμαστε η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά να να κάνει ότι είναι δυνατόν για να συνεχίσει να υπάρχει το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!