Επιστολή του Δημάρχου Παύλου Μελά κ Διαμαντή Παπαδόπουλου προς τους εκπαιδευτικούς για τέλος του σχολικού έτους


Την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολικές μονάδες του δήμου Παύλου  Μελά απηύθυνε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Μια ακόμα σχολική χρονιά τελειώνει και θέλω από καρδιάς όχι μόνο να σας ευχηθώ καλή ξεκούραση και καλές διακοπές, αλλά και να σας ευχαριστήσω θερμά για το έργο που επιτελέσατε, όλες και όλοι, μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές.
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες δώσατε έναν πραγματικό αγώνα για ένα σχολικό περιβάλλον πολυδύναμο, με διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες, διευρύνοντας τον παραδοσιακό του ρόλο και ξεφεύγοντας από την απλή αναπαραγωγή γνώσεων και δεξιοτήτων.
9 νέες σχολικές μονάδες βρίσκονται στη φάση είτε της δημοπράτησης είτε της κατασκευής, δίνοντας λύση μια και καλή στο πρόβλημα της διπλοβάρδιας που μαστίζει τις Δυτικές Συνοικίες.
Η δε συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών σε ποικίλες αθλητικές, καλλιτεχνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, διαπολιτισμικές και επιστημονικές δραστηριότητες ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και μας γέμισε υπερηφάνεια.
Τίποτε από όλα αυτά, βεβαίως, δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη δική σας έμπνευση και καθοδήγηση. Μόνο η ενεργή συμμετοχή του μάχιμου εκπαιδευτικού δίνει πνοή και σάρκα στα οράματα, τους δίνει ουσιαστική αξία, τα κάνει πράξη. Εσείς δίνετε καθημερινά τη «μάχη της τάξης», τη «μάχη της γνώσης» για ένα πραγματικά ‘Έξυπνο Σχολείο'.
Στο ξεκίνημα της επόμενης σχολικής χρονιάς τα σχολεία θα είναι έτοιμα να ανοίξουν ένα νέο κύκλο γνώσης. Σας χρειαζόμαστε όλους εκεί, συμπαραστάτες στον κοινό στόχο για ποιοτικότερη εκπαίδευση και καλύτερη προετοιμασία των παιδιών μας, που καλούνται να αντιμετωπίσουν το μέλλον εφοδιασμένα με τις απαραίτητες γνώσεις και προσόντα ως ισότιμοι πολίτες της Ευρώπης, πολίτες του κόσμου. Επιδιώκουμε μια βελτιωμένη εκπαιδευτική καθημερινότητα. Στοχεύουμε στη νέα ποιότητα. Πιστεύουμε ότι «όλα είναι θέμα παιδείας».
Καλό Καλοκαίρι σε όλες και όλους σας!
Διαμαντής Παπαδόπουλος
Δήμαρχος Παύλου Μελά


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!