Τελετή αδελφοποίησης Ωραιοκάστρου και Detmold χθές βράδυ, πολύ όμορφη η παρουσία της χορωδίας Eu Choralis και του Δ Πρατσινάκη και το “φάουλ” [video]

Μετά το προχθεσινό καλωσόρισμα στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, χθές γύρω στις 8.00 μμ πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης των δήμων Ωραιοκάστρου και Detmold Γερμανίας. Η τελετή ξεκίνησε με ορισμένους χαιρετισμούς απο την πλευρά του εκπροσώπου του ΥΜΑΘ κ Θ. Καράογλου, του εκπροσώπου του Προξένου Γερμανίας, της βουλευτού κ Κ. Μάρκου, του π Ν. Μοναστηρίδη εκ μέρους του σεβασμιώτατου κ Βαρνάβα, κ.ά. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι δύο δήμαρχοι που αντάλλαξαν δώρα και αναμνηστικά.  Μετά έγινε παρουσίαση των δυο πόλεων και στο τέλος "έπεσαν" οι υπογραφές της αδελφοποίησης των δύο δήμων.
Ακολούθησε μια πολύ όμορφη συναυλία της χορωδίας Eu Choralis. Συνόδευσε και τραγούδησε ο Δημήτρης Πρατσινάκης, στο πιάνο η Δωροθέα Λιθοπούλου. Διεύθυνση χορωδία ο Αντώνης Κωνσταντινίδης.


σχόλιο του avatonpress: 
1. Γενικά, ήταν μια  οργανωμένη εκδήλωση, που είχε την επισημότητα που έπρεπε να έχει, αλλά δεν φαίνεται η αδελφοποίηση των δυο πόλεων να έγινε γνωστή στο Ωραιόκαστρο και στις γύρω περιοχές του δήμου. Aκόμη και λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης σε καφέ της πόλης ρωτώντας τους πολίτες διαπιστώναμε ότι δεν γνώριζαν το γεγονός. Ούτε ένα banner δεν τοποθετήθηκε στο Ωραιόκαστρο ή αλλού. Δυστυχώς, αυτό φάνηκε και μέσα στην αίθουσα, που εκτός των Γερμανών στα πίσω καθίσματα υπήρχαν πολλοί συγγενείς των μελών της χορωδίας. Το θέμα φυσικά αφορά την διοίκηση του Δήμου και κανένα άλλον.
2. Στα αρνητικά επίσης, το avatonpress, συγκαταλέγει και το γεγονός ότι  στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του Προξένου της Γερμανίας  είπε ότι αφού οι νέοι εδώ  δεν βρίσκουν δουλειά, μπορούν να πάνε και να δουλέψουν στην Γερμανία και συμπλήρωσε  ότι μετά μπορύν να επιστρέψουν πίσω. Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανείς να του απαντήσει ότι εμείς ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ!!! Και ήταν τόσοι πολλοί αυτοί που πήραν τον λόγο μετά απο αυτόν (για το θέμα θα επανέλθουμε). Φυσικά υπάρχει και η εκδοχή να μην αντέδρασε κανείς απο ευγένεια λόγω της φιλοξενίας κ.ά. Είναι και αυτή μια άποψη!!

Δείτε βίντεο και φωτορεπορτάζ απο την εκδήλωση αδελφοποίησης...




κάντε διπλό κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε τις υπόλοιπες...
Τελετή αδελφοποίησης μεταξύ Ωραιοκάστρου & Detmold 15 Ιουνίου 2013



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!