Το “φάουλ” του εκπροσώπου του Γερμανού προξένου κατά την διάρκεια της αδελφοποίησης Ωραιοκάστρου και Detmold και η πολιτική που προωθούν στη χώρα μας


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αδελφοποίησης  του δήμου Ωραιοκάστρου και του Detmold, παρατηρήσαμε και το αναφέραμε στο ρεπορτάζ που κάναμε,  κατατάσσοντάς το στα αρνητικά της εκδήλωσης και χαρακτηρίζοντάς το σαν «φάουλ» (http://www.avatonpress.gr/2013/06/detmold-eu-choralis.html),  μια φράση του εκπροσώπου του Γερμανού προξένου. 

Τι ανέφερε ο εν λόγω κύριος;  σε κάποιο σημείο της ομιλίας του είπε ότι «… χαίρομαι ιδιαίτερα για την σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στη νεολαία, γιατί γνωρίζουμε ότι πάρα πολλοί από τους νέους είναι άνεργοι στην Ελλάδα και εύχομαι πάρα πολλοί νέοι από το Ωραιόκαστρο  να μπορέσουν να βρούν μια θέση εργασίας, μια θέση εκπαίδευσης στη Γερμανία, φυσικά και στο Detmold και όπως είχε γίνει και παλιά θα γυρίσουν πίσω στη πατρίδα τους και θα βοηθήσουν τη χώρα τους…»

Με άλλα λόγια να γίνουν οι νέοι μας μετανάστες. Αυτή τη λύση μας προτείνουν. Φυσικά δεν πιστεύω ότι ο κύριος αυτός πιστεύει ότι έκανε κάποιο «φάουλ»!! Την επίσημη πολιτική της χώρας του εκφράζει ο άνθρωπος με αυτά που είπε. Άλλωστε η ίδια η κ Μέρκελ  μιλώντας στο ΒBC δήλωσε ότι η μόνη λύση στην ανεργία των νέων είναι η κινητικότητα και η μετανάστευση.

Κάποια στιγμή σε ένα προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο όταν γίνονταν συζήτηση για το γραφείο ελληνογερμανικής συνέλευσης, κάνοντας παρέμβαση είχαμε τονίσει ότι μέσα από την δραστηριότητα που αναπτύσσει  περνά την γερμανική πολιτική τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και αλλού. Τότε κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. 
 Προχθές είδαμε και ακούσαμε ακόμη και σε μια τελετή αδελφοποίησης οι γερμανοί να περνούν την δική τους πολιτική.

Αλλά οι δικοί μας πολιτικοί που ήταν παρόντες τι έκαναν; Πως αντέδρασαν; Απάντησαν;
Φυσικά όχι!! Κανείς από όσους πήραν τον λόγο δεν είπε κουβέντα.
Είναι να λυπάται κανείς…
avatonpress


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!