Τι υποστήριξε ο εκπρόσωπος παιδείας του δήμου Παύλου Μελά και τι είπε για τα διοικητικά όρια ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο [video]

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νεάπολης - Συκεών καλέσθηκε να τοποθετηθεί και ο εκπρόσωπος της δημοτικής επιτροπής παιδείας κ Δ Δεληγιάννης, σαν εκπρόσωπος του δημάρχου Παύλου Μελά. Γύρω στις δυο  το πρωί δόθηκε ο λόγος στον κ Δεληγιάννη για να τοποθετηθεί πάνω στην πρόταση που κατέθεσε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης - Συκεών. Το τι είπε ο κ Δεληγιάννης μπορείτε να το δείτε παρακάτω στο βίντεο, όπως επίσης και την άποψη του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών για τα διοικητικά όρια στου Στρεμπενιώτη αλλά και σε ποιον ανήκουν τα σχολείαπου υπάρχουν εκεί.



σχόλιο του avatonpress:  Με τα χθεσινά δεδομένα δημιουργείτε τεράστιο πρόβλημα στο Δήμο Παύλου Μελά σχετικά με την απορρόφηση των μαθητών της Πολίχνης που φοιτούν στα σχολεία της Νεάπολης. Με δεδομένο επίσης αυτό που μας δήλωσε στο avatonpress ο αντιδήμαρχος παδείας κ Αμπρικίδης ότι τα σχολεία που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπο κατασκευή δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο αλλά θα υπάρξει μια καθυστέρηση τριών μηνών, φαίνεται ολοκάθαρα ότι η διπλοβάρδια στα γυμνάσια και στα λύκεια της Πολίχνης δύσκολα θα εξαλιφθεί φέτος (εξαιρούνται το 2ο γυμνάσιο και 2ο λύκειο Πολίχνης που είναι πρωινή βάρδια μόνο). Απο αυτά που ακούσθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου φαίνεται ότι ορισμένα πράγματα δεν είναι γνωστά. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσουμε την άποψη ότι "απο το λύκειο Πολίχνης φεύγουν 180 παιδιά στο λύκειο της Ευκαρπίας άρα θα υπάρξουν κενές αίθουσες και έτσι μπορούν να απορροφηθούν τα παιδιά που φοιτούν στην Νεάπολη;"  Πόσοι ξέρουν εκεί μέσα πόσα λύκεια έχει η Πολίχνη και για ποιό συγκεκριμένα λύκειο μιλούν ότι θα έχει άδειες αίθουσες; Καλό είναι να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης (που βρίσκεται στην περιοχή Καρατάσιου και δουλεύει σε πρωινή μόνο βάρδια). Πως θα μετακινήσει κάποιος τα παιδιά απο την περιοχή π.χ. της Ελπίδος στο Καρατάσιου. Εκτός και αν υπάρξει εσωτερική συγκοινωνία. Το πρόβλημα όπως φάνηκε ήταν γνωστό στους υπευθύνους του δήμου Παύλου Μελά απο την περσινή χρονιά. Θα έπρεπε να είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν!!
Με τα διοικητικά όρια τι ισχύει τελικά; λεχει δίκιο ο δήμαρχος της Νεάπολης Συκεών που ισχυρίζεται ότι όντως δικαιώθηκε ο πρώην δήμος Πολίχνης και ένα μέρος του Στρεμπενιώτη ανήκει στον δήμο Παύλου Μελά αλλά τα σχολεία ανήκουν στη Νεάπολη και τα έχουν εγγράψει στο κτηματολόγιο!!! Στη συνεδρίαση έμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πολλοί γονείς των μαθητών της Πολίχνης που φοιτούν στην Νεάπολη, ενδεικτικό της αγωνίας τους. Η εκνευρισμός τους ήταν έντονος στην τοποθέτηση τόσο του δημάρχου Νέπαολης - Συκέων όσο και του εκπροσώπου του δήμου Παύλου Μελα κ Δεληγιάννη.
Το avatonpress πριν δυο - τρείς ημέρες ζήτησε την άποψη των Ενώσεων γονέων και κηδεμόνων των Δήμων Νεάπολης - Συκεών και Παύλου Μελά. Ο πρόεδρος της Ένωσης γονέων Νεάπολης μας έστειλε την απάντηση όπου φαίνεται ότι υπάρχει μια διχογνωμία μεγάλη. Παρ' όλα αυτά σε προηγούμενη ανάρτηση υπάρχουν βίντεο με την τοποθέτηση του πρόδρου κ Γ. Γρηγοριάδη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μας έχει σταλεί κάποια απάντηση στο email που στείλαμε στην Ένωση γνέων του δήμου Παύλου Μελά. Πιστεύουμε ότι θα πάρει θέση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε στο θέμα  των μαθητών γιατί πραγματικά χρειάζεται να εντατικοποιηθούν όλοι ώστε άν ισχύσει η απόφασ.η αυτή να μην υπάρξει πρόβλημα στα παιδιά

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν....



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!