Συνάντηση του δικτύου 50 με τον Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο 14/9 - Την Παρακευή ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επσικέφτηκαν το χώρο του ΣΜΑ Ευκαρπίας [φώτο]


Αποκλειστικό ρεπορτάζ του avatonpress από τις συναντήσεις και φωτο
Στα πλαίσια των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της  αντιπολίτευσης που είχε προγραμματίσει κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ 2013, το συντονιστικό του δικτύου 50 κατά της κατασκευής του γιγάντιου σε δυναμικότητα ΣΜΑ Ευκαρπίας, μέλη του συντονιστικού συναντήθηκαν την Πρασκευή το πρωί και το Σάββατο νωρίς το απόγευμα με τον πρόεδρο κ. Αλέξη Τσίπρα και ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή το απόγευμα με τον κ. Κουτσούμπα και την Δευτέρα με τον κ. Καμμένο.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 13/9, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από  το γενικό γραμματέα του κόμματος κ. Βίτσα, την υπεύθυνη Περιβάλλοντος κ. Καφαντάρη και την κ. Ιγγλέζη,  συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν τόσο από μέλη του συντονιστικού του δικτύου 50, όσο και από απλούς πολίτες που συνεχίζουν την καθημερινή τους παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο έξω από το εργοτάξιο του ΣΜΑ Ευκαρπίας.
Αυτό που είπαν σύσσωμοι οι βουλευτές ήταν πως είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται το έργο αυτό περιβαλλοντικό και  ¨κοινής αποδοχής¨ και  να πραγματοποιείται  με την επιβολή ισχυρής αστυνομικής παρουσίας και μίας περίφραξης τύπου ¨Γκουαντανάμο¨ . Επίσης δήλωσαν την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στο 2ετή δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά του δικτύου 50 και απαίτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων. Τέλος θεώρησαν ¨είναι αυτονόητο ότι  ο σύνδεσμος ΟΤΑ, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί και να διαβουλευτεί σοβαρά με το δίκτυο 50 και το δήμο Παύλου Μελά, για αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού με βάση την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, τη μείωση των απορριμμάτων, την αποτροπή της καύσης, την αύξηση των έργων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης και φυσικά τη δραστική μείωση της δυναμικότητας των ΣΜΑ. Σε διαφορετική περίπτωση αυτά τα έργα δεν πρόκειται να περπατήσουν είτε από την λογική αντίδραση των πολιτών, είτε από μία κυβέρνηση που θα σέβεται πραγματικά το θεσμό της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων. Δημόσια διαχείριση στους δήμους και όχι ξεπούλημα στους ιδιώτες¨
Πολλοί κάτοικοι, ανέφεραν και τα παρατράγουδα που συνέβησαν με τα έγγραφα με το ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τις υπογραφές που αρνήθηκε ότι έβαλε ο Δήμαρχος. ¨Για αυτό αγωνιζόμαστε καθημερινά, για να σταματήσουν επιτέλους αυτά τα φαινόμενα ατιμωρησίας και μη απόδοσης ευθυνών¨ ,  ειπώθηκε από το γενικό γραμματέα κ. Βίτσα.
Η ολοκλήρωση της συνάντησης με το ΣΥΡΙΖΑ ήρθε το Σάββατο 14/9, νωρίς το απόγευμα, όταν μέλη - αντιπροσωπεία του δικτύου 50, συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι είναι καλός γνώστης του θέματος και συχνά ενημερώνεται. Αναφέρθηκε στην ενημέρωση, που του έγινε από την επίσκεψη της Παρασκευής  ηγετικών στελεχών στο χώρο πάνω στο ΣΜΑ Ευκαρπίας και δήλωσε ότι πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις και να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος με το σύνδεσμο ΟΤΑ. Στόχος είπε ότι πρέπει να είναι, με μέτρα και όχι με λόγια,  η εφαρμογή της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης σε περιοχές όπως η δική σας.
Τα μέλη του δικτύου 50 αφού τον ευχαρίστησαν, στη συνέχεια τον ακολούθησαν και στην ομιλία του στο Βελλίδειο έπειτα από πρόσκλησή του.

Σχόλιο Avatonpress:
Πολύ πετυχημένη η κίνηση αυτή του δικτύου 50, για συνάντηση και ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ), από τους οποίους και πήραν το μήνυμα ότι ο αγώνας είναι δίκαιος και πρέπει να συνεχιστεί.
Από ότι μας είπαν αυτό δίνει νέα δυναμικότερη πνοή στον αγώνα τους.
Ας ελπίσουμε ότι και κάποιοι άλλοι πήραν το μήνυμα αυτό, επιτέλους να αφήσουν την αλαζονεία τους στην άκρη και να βρεθεί μία κοινή αποδεκτή λύση (που θα σέβεται στο μέγιστο βαθμό την καταταλαιπωρημένη περιοχή της Ευκαρπίας).
  Να δρομολογηθεί άμεσα η απόφαση του ΔΣ του δήμου Παύλου Μελά (στις 29/7) και όχι να κουκουλώνεται.  
Με ΜΑΤ και με έγγραφα που προκαλούν δεν κατασκευάζεις έργα. 
Είναι κακό να χτίζεις στην άμμο παλάτια , ο βοριάς θα στα κάνει....


































Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!