ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στη Βαρβάρα, στη Βάνα.....Δείτε τι σημαίνει το ονόμά της!
Το avatonpress.gr, εύχεται ολόψυχα
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στη Βαρβάρα, στη Βάνα...
Δείτε τι σημαίνει το ονόμά σας παιδιά (από την google - μηχανή) και βγάλτε τα συμπεράσματα σας :
Βαρβάρα
Βαρβάρα, το όνομά σου προέρχεται από την Αγία Βαρβάρα, την προστάτιδα του πυροβολικού και των ορυχείων. Μπορεί η λέξη να σου θυμίζει κάτι «βάρβαρο», όμως το όνομά σου έχει πολύ μεγάλη αξία, την οποία και την μεταδίδει στην ζωή σου! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7. Είσαι μία εσωστρεφής αλλά σοφή γυναίκα, με άποψη, εξυπνάδα αλλά και ωριμότητα. Θέλεις να αναπτύσσεις τις γνώσεις σου, μελετάς, εξελίσσεσαι και έχεις ισχυρή διαίσθηση. Όλοι τρέχουν κοντά σου όταν θέλουν να ακούσουν μία συμβουλή ή έχουν ανάγκη από καθοδήγηση. Διατηρείς σταθερές σχέσεις και τα συναισθήματά σου είναι βαθιά και ουσιαστικά. Δεν ανοίγεσαι εύκολα σε νέες γνωριμίες, όμως όταν ένας άνθρωπος κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη σου, τότε είσαι πάντα στο πλάι του και τον βοηθάς με κάθε τρόπο!
Η Αγία Βαρβάρα:
Στο βίο της αναφέρεται ότι η Αγία Βαρβάρα ήταν ένα όμορφο κορίτσι που έζησε στην πόλη της Νικομήδειας στη Μικρά Ασία, επί Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού . Ο Διόσκορος ή Διόσορος, ο φανατικός εθνικός "ειδωλολάτρης" πατέρας της, την είχε κλεισμένη σε ένα πύργο προκειμένου να τη διαφυλάξει από μνηστήρες. Ωστόσο μυστικά προσηλυτίστηκε στο Χριστιανισμό. Ο πατέρας της όταν διέταξε να χτιστεί για αυτή ένα λουτρό, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιεί τα δημόσια λουτρά, και ενώ το σχέδιο για το λουτρό προέβλεπε αρχικά 2 παράθυρα, η Βαρβάρα εγκατέστησε άλλο ένα για να τιμήσει την Αγία Τριάδα εκμυστηρευόμενη τον λόγο στον πατέρα της. Τότε ο πατέρας της , βλέποντας αυτή την αλλαγή, εξεμάνη και διέταξε να την παραδώσουν στον Ρωμαίο Έπαρχο κατά τους διωγμούς των Χριστιανών. Ο Έπαρχος θαυμάζοντας την ομορφιά της προσπάθησε στην αρχή να την μεταπείσει, βλέποντας όμως ότι εκείνη ήταν ανένδοτη την υπέβαλε σε μαρτύρια, περισσότερο για να την σώσει από την οργή του πατέρα της που ήθελε να φονευθεί. Τελικά ο Έπαρχος διέταξε τον αποκεφαλισμό της, και όρισε την ποινή να εκτελέσει ο ίδιος ο πατέρας της που ήταν και επιθυμία του. Σύμφωνα με τον βιογράφο αυτής Συμεών ο ίδιος ο πατέρας της την αποκεφάλισε ως "πατρικαίς χερσί τω πατρικώ ξίφει την τελείωσιν δέχεται". Την στιγμή όμως που είχε αποτελειώσει το έγκλημά του, έπεσε νεκρός χτυπημένος από κεραυνό κατά θεία δίκη. Η Ιουλιανή της Νικομηδείας μαρτύρησε μαζί με τη Βαρβάρα και τιμάται επίσης ως Αγία.
Ο τόπος αλλά και ο χρόνος του μαρτυρίου της Αγίας Βαρβάρας δεν είναι γνωστός. Έτσι κατ΄ άλλους φέρεται πως μαρτύρησε στη Νικομήδεια της Βιθυνίας το 210, κατ΄ άλλους στην Ηλιούπολη (σημερινή Baalbek) της Αιγύπτου το 360 και κατ΄ άλλους (εκδοχή καθολικών) σε κάποια πόλη της Τοσκάνης
Η σύνδεση της Αγίας με κεραυνό προκάλεσε την επίκλησή της έναντι κεραυνού και φωτιάς από συσχετισμό. Ανακηρύχθηκε επίσης προστάτις Αγία του πυροβολικού και των ορυχείων. Η ιερή μνήμη της εορτάζεται στις 4 Δεκεμβρίου. Επίσης είναι προστάτιδα των σταφιδεργατών στο Ηράκλειο Κρήτης.