Ρωσία: Ξεκίνησαν με υπερθέαμα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες 2014

Στο Σότσι της Ρωσίας χτυπάει από σήμερα και μέχρι την 23η Φεβρουαρίου η «καρδιά» των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, καθώς την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο ολυμπιακό στάδιο Fisht η τελετή έναρξης της 22ης διοργάνωσης, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πιο δαπανηρή στην ιστορία του θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα, το κόστος της διοργάνωσης «αγγίζει» το αστρονομικό ποσό των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι αρκετά μεγαλύτερο από τους θερινούς Ολυμπιακούς της Αθήνας, του Πεκίνο, ακόμη και αυτούς του Λονδίνου.

Το φαντασμαγορικό σόου των Ρώσων ξεκίνησε στις 18.15 (ώρα Ελλάδας), ενώ στις 18.32 έκανε την πρώτη την εμφάνισή της η ελληνική αποστολή, με σημαιοφόρο την Παναγιώτη Τσακίρη.

Μάλιστα την ώρα που μπήκαν στο ολυμπιακό στάδιο Fisht οι Έλληνες αθλητές οι διοργανωτές εμφάνισαν με προτζέκτορα έναν χάρτη της Ελλάδας, όπως συνέβη άλλωστε και με τις άλλες χώρες.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η παρέλαση όλων των αποστολών, διαδικασία που διήρκησε μέχρι τις 19.30, όταν και έκαναν την εμφάνισή τους στο Στάδιο οι τρεις μασκοτ των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων.


Ακολούθησαν φαντασμαγορικά σόου, βασισμένα στην ιστορία της Ρωσίας, μέχρι τις 20.26 όταν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Πούτιν είχε στο πλευρό του τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, που όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσε να κρατήσει αποστάσεις από τους επικριτές της διοργάνωσης.

Στις 20:49 η γνωστή Ρωσίδα τενίστρια, Μαρία Σαράποβα έφερε την ολυμπιακή φλόγα μέσα στο στάδιο και την παρέδωσε στην πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, Έλενα Ισινμπάγιεβα,  ενώ στις 20.54 έγινε η αφή στον Ολυμπιακό Βωμό από τον παίκτη του χόκεϊ, Βλάντισλαβ Τρέτιακ και την Ολυμπιονίκη του σκι, Ιρίνα Ροντνίνα.

Η τελετή διεξήχθη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, των ηγετών της Ιαπωνίας και της Κίνας και υψηλόβαθμους εκπροσώπους άλλων 40 χωρών.

Πάντως πολλές και ηχηρές ήταν και οι απουσίες, όπως αυτές των Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ, πρόεδρων των ΗΠΑ και Γαλλίας αντίστοιχα, της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ και του Βρετανού Πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, που θέλησαν έτσι να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους για την καταπάτηση στη Ρωσία των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.
Στην τελετή συμμετείχαν περίπου 3.000 καλλιτέχνες σε ένα σόου διάρκειας δυόμισι ωρών, ενώ συμμετείχε και η Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς όπερας, που τραγούδησε τον Ολυμπιακό ύμνο.

Γκάφα με τους Ολυμπιακούς κύκλους


Πάντως δεν έλειψαν τα ευτράπελα δεν έλειψαν από την τελετή έναρξης.  Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του show ο κόκκινος από τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους του συμβόλου των Ολυμπιακών Αγώνων, που συμβόλιζε την Ήπειρο της Αμερικής δεν άνοιξε ποτέ.  Οι άλλοι τέσσερις συμβολίζουν: Μπλε = Ευρώπη, Κίτρινο = Ασία, Μαύρο = Αφρική και Πράσινο = Ωκεανία.

Το προφίλ των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (2014)
  • Τόπος Διεξαγωγής: Σότσι (Ρωσία)
  • Τελετή Έναρξης: 7 Φεβρουαρίου
  • Τελετή Λήξης:7 Φεβρουαρίου
  • Χώρες: 88
  • Αθλητές: 2.800
  • Αγωνίσματα: 98
  • Αθλήματα: 7
  • Ελλαδική Συμμετοχή: 7
  • Κυπριακή Συμμετοχή: 3
Η ελληνική συμμετοχή:
  1. Παναγιώτα Τσακίρη (Δρόμοι αντοχής)
  2. Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι (Αλπικό σκι)
  3. Κωσταντίνος Συκαράς (Αλπικό σκι)
  4. Σoφία Ράλλη (Αλπικό σκι)
  5. Απόστολος Αγγέλης (Δρόμος αντοχής, Δίαθλο)
  6. Νικόλας Πολυχρονίδης (Άλμα)
  7. Αλέξανδρος Κεφάλας (Σκέλετον)
Η κυπριακή συμμετοχή:
  1. Αλεξάνδρα Τέιλορ (Αλπικό Σκι)
  2. Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ (Αλπικό Σκι)
Πρόκειται για τους Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι, Κωνσταντίνο Συκαρά, Σοφία Ράλλη (αλπικό σκι, σημαιοφόρος μας), Απόστολο Αγγέλη, Σοφία Ράλλη (σκι αντοχής), Νικόλα Πολυχρονίδη (άλμα με σκι) και Αλέξανδρο Κεφάλα (σκέλετον).





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!