Καμμένος: «Μπορώ να συνεννοηθώ με Τσίπρα. O Σαμαράς είναι ειδικός στις αποστασίες !
Ανοιχτός σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε από την Κύπρο ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανάφερε χαρακτηριστικώς πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι καλών προθέσεων και θα μπορούσε να συνεννοηθεί μαζί του: «Με το ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή, πριν από τις εκλογές ή αμέσως μετά από αυτές, συμφωνούσαμε στο θέμα της διαγραφής του χρέους και της αναγνώρισής του ως επονείδιστου και επαχθούς. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διαφορετικές φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει μια αλλαγή της στάσης. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας είναι καλών προθέσεων και θα μπορούσα να συνεννοηθώ μαζί του. Για να είμαι ξεκάθαρος: δεν θα μπορούσα να συνεννοηθώ με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις, όπως για παράδειγμα στα εθνικά θέματα».
Την ίδια ώρα, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως με τη «νομιμοποίηση» παλαιών στελεχών που βρίσκονταν κοντά στη Χρυσή Αυγή (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) ο Αντώνης Σαμαράς οδήγησε ουσιαστικά στην απενοχοποίηση αυτού του χώρου. Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μετέτρεψε τη Ν.Δ. σε Πολιτική Άνοιξη με πολλή ΕΠΕΝ. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μάλιστα, επισήμανε με νόημα πως ο πρωθυπουργός είναι ειδικός στις αποστασίες, σχολιάζοντας νέα σενάρια που θέλουν βουλευτές και μέλη του κόμματός του να προσεγγίζονται από τη Ν.Δ..
Όσον αφορά το κυπριακό, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που καλείται ένας λαός να συμφωνήσει να καταργηθεί το κράτος του αφού με την Κοινή Διακήρυξη δεν διασφαλίζεται η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Δημιουργείται ένα μόρφωμα συνεταιρικά με τους κατακτητές του νησιού. Η Κοινή Διακήρυξη οδηγεί μεταξύ άλλων σε απαράδεκτη Συνομοσπονδία, στην τριχοτόμηση του νησιού και σε συνδιαχείρηση και με την Τουρκία, των αποθεμάτων του φυσικού αερίου. Οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν τα έθνη παίρνουν αποφάσεις, είναι αποφάσεις που δεν γυρνούν πίσω. Με την οικονομική – ανθρωπιστική κρίση και τα μνημόνια σε εξέλιξη, είναι η χειρότερη στιγμή για διαπραγματεύσεις στα εθνικά θέματα».