«Γαλάζια» ασυλία υπαλλήλων από τη διαθεσιμότητα – Ποια στελέχη της ΝΔ προστάτεψαν ποιους υπαλλήλους
Ρουσφέτια ακόμη και στις διαθεσιμότητες διαπιστώνονται, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια.
Ασυλία σε τρεις «γαλάζιους» υπάλληλους, διασώζοντάς τους από την ένταξη στη διαθεσιμότητα, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Οι εν λόγω τρεις μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν αποσπαστεί στα γραφεία στελεχών της ΝΔ και συγκεκριμένα των Γιώργου Καλαντζή και Άρη Σπηλιωτόπουλου, αλλά και στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στη Συγγρού. Και οι τρεις έχουν οργανική θέση ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού στο Υπ.ΑΝ., όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας καταργήθηκαν 100 θέσεις προσωπικού του υπουργείου Ανάπτυξης και την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης από το αρμόδιο ειδικό τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο, στις 15 Απριλίου διαμορφώθηκαν οι τελικοί πίνακες προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα, ύστερα από την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας. Τότε διαπιστώθηκε ότι πέντε υπάλληλοι βαθμολογήθηκαν με περισσότερα μόρια, εκ των οποίων οι τρεις ήταν οι προαναφερθέντες, οι οποίοι ανέβηκαν αρκετές θέσεις στη σχετική κατάταξη, έπειτα από την αξιολόγησή τους από τους επικεφαλής των γραφείων που αποσπάστηκαν.
Συγκεκριμένα, ένας υπάλληλος αξιολογήθηκε από τον τότε βουλευτή, Αρη Σπηλιωτόπουλο, ένας από τον γενικό διευθυντή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Τσιμάρα και ένας από τον προϊστάμενο του γραφείου β” αντιπροέδρου της Βουλής και τον εκλιπών β” αντιπρόεδρο, Αθανάσιο Νάκο, λόγω του ότι ο κ. Καλαντζής ήταν προϊστάμενός του για μικρό χρονικό διάστημα. Όλοι αξιολογήθηκαν με 10. Οι εκθέσεις αξιολόγησης έγιναν δεκτές στις 11 Απριλίου, λίγο πριν διαμορφωθούν οι τελικοί πίνακες.
Τελικά, όπως περιγράφει η εφημερίδα, στις 14 και στις 27 Μαΐου ο Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε τρεις διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες εξαιρεί τους τρεις υπαλλήλους από τη διαθεσιμότητα και στη θέση τους, έχει δοθεί εντολή να περάσουν άλλοι εργαζόμενοι.
Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν για τη στάση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και στη στάση του απέναντι σε αντίστοιχα ζητήματα, όπως γιατί δεν αντέδρασε, εάν και εφόσον γνώριζε τα παραπάνω.
aftodioikisi