Δήμος Θεσσαλονίκης: Γειτονιές σε δράση - Ανακοίνωση για την Ορκωμοσία του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης και τα αστέρια-σύμβολα


Πτολεμαίων 29 Α, 54631 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ. 2310269780

Θεσσαλονίκη 28/8/2014

Ανακοίνωση για την Ορκωμοσία του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Η σημερινή ορκωμοσία των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί μια πενταετία, όπου ο Δήμος θα κληθεί να υπερασπιστεί την κοινωνία και τη δημοκρατία και να οργανώσει, επιτέλους, ένα δίχτυ ασφαλείας για όσους και όσες χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους από τις συνέπειες των μνημονίων. Θα κληθεί να υπερασπιστεί τα συλλογικά αγαθά, το νερό μας, το δικαίωμα στη στέγη και την αξιοπρέπεια, την κινητικότητα για όλες και όλους στην πόλη, τους ελεύθερους χώρους και τα μνημεία από το ξεπούλημα, αλλά και την υγεία μας, σωματική και ψυχική, στη βάση κυρίως της πρόληψης και της άμεσης συνδρομής στους μη έχοντες.
Σε αυτή την πενταετία, οι Γειτονιές σε δράση θα είμαστε παρούσες, στο δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία, κάνοντας δημιουργική και σοβαρή αντιπολίτευση, με στόχο να λειτουργήσουμε ως δίαυλος της φωνής των πολιτών.
Στην σημερινή ορκομωσία, επιλέξαμε συμβολικά να φέρουμε και να μοιράσουμε σε άλλους συμμετέχοντες τα αστέρια-σύμβολα που έφεραν οι Εβραίοι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να τιμήσουμε την μνήμη των 50.000 συμπολιτών μας που χάθηκαν εκεί και σιωπηλά να διαμαρτυρηθούμε για την απόφαση των συμπολιτών μας να εκλέξουν τους υμνητές του Ολοκαυτώματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.
Η επικεφαλής των “Γειτονιών”, δημοτική σύμβουλος, Ελεάννα Ιωαννίδου,με αφορμή την ορκομωσία έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Σήμερα απαντήσαμε συμβολικά σε όσους επενδύουν στην λησμονιά για να φέρουν την φασιστική βία και κτηνωδία στην ζωή μας. Στην διάρκεια της θητείας μας έχουμε να δώσουμε πολλούς αγώνες για τους συμπολίτες μας που υποφέρουν σήμερα, από την αφόρητη οικονομική κρίση και την υποβάθμιση της ζωής τους, χωρίς να ξεχνάμε ότι παράλληλα πρέπει να είναι ένας αγώνας για Δημοκρατία”.
_____________________________________________________
Περισσότερες πληροφορίες: Ελεάννα Ιωαννίδου 693270528
Φωτογραφία: http://geitoni.es/wp-content/uploads/2014/08/eleanna-asteri.jpg


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!