Δημοτική Κίνηση ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης: Δήλωση του δημ. συμβούλου Ηλία Σμήλιου για τις δημαιρεσίες



http://anipakoi.blogspot.gr/                                         τηλ. 6932913799   

Δήλωση του δημοτ. συμβούλου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλία Σμήλιου
για την εκλογή του προεδρείου και των επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου

Οι Δήμοι με βάση το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας τους (Καλλικράτης κ.ά.) υλοποιούν την πολιτική του κεντρικού κράτους, και ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο την πολιτική του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Η δική μας συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται από θέσεις σύγκρουσης και ρήξης με το θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο της λειτουργίας τους και τους σχεδιασμούς των δημοτικών αρχών, που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική, η οποία είτε έχει το χαρακτήρα μιας ακραίας άγριας αντιδημοκρατικής επιβολής είτε μιας πολιτικής με «κοινωνική ευαισθησία», αποτελεί εργαλείο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου ή μικρού-τοπικού κεφαλαίου και όχι της τοπικής κοινωνίας και του λαού μας γενικότερα.
Κατά τη δική μας αντίληψη όλες οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από όργανα του λαού και της τοπικής κοινωνίας όπως οι Λαϊκές Συνελεύσεις και οι θεματικές Επιτροπές Κατοίκων και η υλοποίησή τους να γίνεται με αποφάσεις και ανοιχτές διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση λειτουργεί ο «Καλλικράτης» και όλο το θεσμικό πλαίσιο για την εκλογή και τη λειτουργία των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο η αυστηρά καθορισμένη από το νόμο διαδικασία της εκλογής του όσο και ο τρόπος λειτουργίας του είναι αντιδημοκρατικός. Γι αυτό και δε συμμετέχουμε στις διαδικασίες της εκλογής του και δε τη νομιμοποιούμε με την ψήφο μας.
Η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποτελούν όργανα διοίκησης του Δήμου και λαμβάνουν αποφάσεις για τις οποίες δεν απαιτείται καν η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκλέγονται δε με τον ίδιο αντιδημοκρατικό τρόπο. Γι αυτό και δε συμμετέχουμε στις διαδικασίες της εκλογής τους και δε τις νομιμοποιούμε με την ψήφο μας. Ταυτόχρονα απαιτούμε όλα τα θέματα που συζητούν η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να έρχονται προς τελική έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και να ειδοποιούμαστε για τις συνεδριάσεις τους και να μπορούμε να τις παρακολουθούμε ως παρατηρητές με δικαίωμα λόγου.
Σε ό,τι αφορά τέλος την εκλογή εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. και θέλοντας να εκφράσουμε ένα διαφορετικό, αντικαπιταλιστικό ρεύμα σκέψης και δράσης, να μιλήσουμε για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας και να μεταφέρουμε το μήνυμα των αγώνων του εργατικού κινήματος, καταθέτουμε την υποψηφιότητα του δημοτικού μας συμβούλου Ηλία Σμήλιου.

Για την «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης


                                Ηλίας Ν. Σμήλιος             
    


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!