Χρόνια Πολλά στο Δημήτρη και στη Δήμητρα - Δείτε τι σημαίνουν τα ονόματά τους!




Το avatonpress.gr, εύχεται ολόψυχα
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στο Δημήτρη και στη Δήμητρα.

Δείτε τι σημαίνει το όνομα σας παιδιά (από την google - μηχανή) και βγάλτε τα συμπεράσματα σας καθώς και ποιος ήταν ο Άγιος Δημήτριος:




Δημήτρης 
Δημήτρη, το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο Δημήτριο, τον προστάτη της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Μακεδονίας! Ωστόσο το όνομά σου έχεις και ρίζες από την αρχαία μυθολογία και συγκεκριμένα από την προστάτιδα της καλλιέργειας, της γης και του γάμου, τη θεά Δήμηρα! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι είσαι ένας σταθερός άνδρας, με ήθος και αξιοπρέπεια, που σου αρέσει να δημιουργείς και να απολαμβάνεις την σταθερότητα και την ασφάλεια. Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για σένα! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 8, για αυτό λοιπόν και είσαι ένας άνδρας που θέτεις στόχους, έχεις όνειρα και προσπαθείς πολύ για να δημιουργήσεις πολύ καλές και σταθερές συνθήκες στη ζωή σου. Πολλές φορές επικεντρώνεσαι στην ύλη και στο χρήμα, πασχίζεις πολύ για να επιτύχεις την οικονομική σου ανεξαρτησία και δίνεις μεγάλη έμφαση στην απόκτηση υλικών αγαθών.

Δήμητρα 
Δήμητρα το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «Δή» δηλαδή Γη και το μήτηρ, δηλαδή σημαίνει «Μητέρα Γη». Είσαι μία γυναίκα που θέλεις να δημιουργείς , να παράγεις , να προοδεύεις και να ομορφαίνεις κάθε τι που υπάρχει γύρω σου . Σύμφωνα με την μυθολογία, η Δήμητρα ήταν η Ολύμπια θεότητα, που συμβόλιζε την καλλιέργεια και την γεωργία. Θεωρείται η προστάτιδα του γάμου και της μητρότητας, για αυτό δεν είναι τυχαίο που και εσύ συχνά νιώθεις ότι ο προορισμός σου στη ζωή είναι να παντρευτείς, να κάνεις την δική σου οικογένεια και να γίνει μητέρα! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 9, αυτό σημαίνει ότι είσαι ευαίσθητη και πολύ εξυπηρετική σε όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα όμως σε αυτούς που αγαπάς. Παλεύεις για τα ιδανικά σου και πληγώνεσαι εύκολα όταν βλέπεις να γίνονται αδικίες γύρω σου. Βοηθάς τους αδύναμους γι’ αυτό και δραστηριοποιείσαι σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ενώ τα κοινωνικά θέματα δεν σε αφήνουν ασυγκίνητη. Έχεις μεγάλη φαντασία και πολλές φορές ονειροβατείς με αποτέλεσμα να έχεις δυσκολία στα πρακτικά θέματα. Η αναβλητικότητα είναι ένα από τα κύρια ελαττώματα σου.

Τι λένε οι ¨φήμες¨ για Δημήτρη και  Δήμητρα:
 πεισματάρης και απαιτητικός, ο Δημήτρης δεν είναι τόσο εύκολος στη συμβίωση. Καλός φίλος, αγαπάει τις αντρικές παρέες και το ποδόσφαιρο. Επηρεάζεται όμως απ' τη γυναίκα που αγαπά. Λογική και πρακτική, η Δήμητρα ξέρει ποιο είναι το συμφέρον της. Είναι ικανή στο να χειρίζεται ανθρώπους και καταστάσεις. Αγαπάει τα παιδιά. Η μητέρα γη.



Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Βιογραφία
Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.

Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.

Στη φυλακή ήταν και ένας νεαρός χριστιανός ο Νέστορας (βλέπε 27 Οκτωβρίου), ο οποίος θα αντιμετώπιζε σε μονομαχία τον φοβερό μονομάχο της εποχής Λυαίο. Ο νεαρός χριστιανός πριν τη μονομαχία επισκέφθηκε τον Δημήτριο και ζήτησε τη βοήθειά του. Ο Άγιος Δημήτριος του έδωσε την ευχή του και το αποτέλεσμα ήταν ο Νέστορας να νικήσει το Λυαίο και να προκαλέσει την οργή του αυτοκράτορα. Διατάχθηκε τότε να θανατωθούν και οι δύο, Νέστορας και Δημήτριος.

Οι συγγραφείς εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου, Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Γρηγόριος ο Παλαμάς και Δημήτριος Χρυσολωράς, αναφέρουν ότι το σώμα του Αγίου ετάφη στον τόπο του μαρτυρίου, ο δε τάφος μετεβλήθη σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο, εξ ου και η προσωνυμία του Μυροβλήτου.

Στις βυζαντινές εικόνες αλλά και στη σύγχρονη αγιογραφία ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται αρκετές φορές ως καβαλάρης με κόκκινο άλογο (σε αντιδιαστολή του λευκού αλόγου του Αγίου Γεωργίου) να πατά τον άπιστο Λυαίο.

Σήμερα ο Άγιος Δημήτριος τιμάται ως πολιούχος Άγιος της Θεσσαλονίκης.

Ένα από τα πολλά θαύματα του Αγίου είναι και το εξής. Το 1823 μ.Χ. οι Τούρκοι που ήταν αμπαρωμένοι στην Ακρόπολη της Αθήνας ετοίμαζαν τα πυρομαχικά τους για να χτυπήσουν με τα κανόνια τους, τους Έλληνες που βρισκόντουσαν στον ναό του Αγίου Δημητρίου, μα ο Άγιος Δημήτριος έκανε το θαύμα του για να σωθούν οι Χριστιανοί και η πυρίτιδα έσκασε στα χέρια των Τούρκων καταστρέφοντας και τμήμα του μνημείου του Παρθενώνα. Για να θυμούνται αυτό το θαύμα, ο ναός λέγεται από τότε Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, από την λουμπάρδα δηλαδή το κανόνι των Τούρκων που καταστράφηκε.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!