Τερατώδης διαφθορά στην Καλών Τεχνών: ¨Βόλευαν¨ φίλες και ερωμένες εκτός ΑΣΕΠ - Ταξιδάκια χλιδής με λεφτά Δημοσίου [έγγραφα]
Διαφθορά, αδικαιολόγητη μεταφορά δημοσίου χρήματος, αδικαιολόγητες πληρωμές, απάτη και απιστία είναι μερικές οι κατηγορίες που απευθύνουν διοικητικοί υπάλληλοι της Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) εναντίον της Διοίκησης της σχολής και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ).
Σε υπόμνημά τους προς τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, το οποίο φέρει την υπογραφή «οι διοικητικοί υπάλληλοι της Σχολής» καταφέρονται εναντίον του «διδύμου» Ιωάννη Σιδηρόπουλου και Γεώργιο Τράντα που είναι εξωτερικοί συνεργάτες καθώς και του προϊσταμένου της Γραμματείας Επιτροπής Ερευνών της Σχολής Καλών Τεχνών, Ιωάννη Σκαλτσά.
Μεταξύ άλλων οι – ανώνυμοι – καταγγέλλοντες, υποστηρίζουν ότι στην Σχολή και στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού γίνονται... σημεία και τέρατα διαφθοράς:
-
Μιλούν για προσλήψεις με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού γυναικών υπαλλήλων που – όπως υποστηρίζουν – ήταν φίλες ή ερωμένες των αρχόντων του ΕΙΠ.
-
Κάνουν λόγο για τακτικές... χαρεμοποίησης οργανισμών του Δημοσίου και καταγγέλουν ένα έμβασμα ύψους 37.000 ευρώ περίπου το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να πληρωθούν οι κοπέλες που προσελήφθησαν, χωρίς να αναφέρεται πουθενά το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα απ' όπου αντλήθηκαν τα χρήματα, ούτε υπάρχει πουθενά στα αρχεία της ΑΣΚΤ η σχετική προγραμματική σύμβαση.
-
Υποστηρίζουν ότι μόλις ξεκίνησαν αντιδράσεις για το κονδύλι πληρωμής των εν λόγω υπαλλήλων από την νέα πρυτανεία της ΑΣΚΤ, το ΕΙΠ ζήτησε από τον προηγούμενο πρύτανη Γ. Χαρβαλιά να επιστρέψει τα χρήματα.Κάτι που έγινε «αστραπιαία» όπως παραδέχονται οι καταγγέλλοντες αλλά ισχυρίζονται πως σε ανταπόδοση θα λειτουργούσε εκ νέου η Φιλαγνωσία, ένα παλιό έργο του ΕΚΕΒΙ με το οποίο θα εξασφαλίζονταν τρία εκατομμύρια ευρώ για να μπορεί να πληρώνει το παράνομο – όπως υποστηρίζουν – προσωπικό.
-
Καταγγέλλουν εκδρομές-χλιδής και «φαγοπότια» με την συμμετοχή του... χαρεμιού, με πρόσχημα την «πολιτιστική διπλωματία».
-
Ζητούν από την Εισαγγελία να κάνει διαχειριστικό έλεγχο και να ελέγξει τις μεταφορές χρημάτων από το ΕΙΠ στην Σχολή Καλών Τεχνών και τους συνεργάτες τους. «Δεν έχουμε νομικές γνώσεις, αλλά εδώ καταλαβαίνουμε ότι έχουμε σύσταση συμμορίας ανάμεσα σε ανθρώπους του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, της ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων για να διαχειριστούν παράνομα το δημόσιο χρήμα» ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες.