Πότε θα είναι επισκέψιμος για το κοινό ο τάφος της Αμφίπολης
Το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει πως καθημερινά πλήθος κόσμου καταφθάνει στο λόφο Καστά προκειμένου να μπορέσει να δει από κοντά έστω και την είσοδο του περίφημου τάφου, αφού περισσότερο δεν μπορεί να προχωρήσει κανείς, εκτός και αν είναι μέλος της ανασκαφικής ομάδας των αρχαιολόγων.
Μάλιστα το υπουργείο υποστηρίζει πως οι επισκέπτες θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή για να μπορέσουν να μπουν στον τύμβο και να δουν από κοντά τις, Σφίγγες, τις Καρυάτιδες, το ψηφιδωτό και τον ταφικό θάλαμο. Πάντως πολιτικοί μηχανικοί έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνουν τις μελέτες για τη στερέωση του μνημείου ώστε αυτό να πάψει να είναι σιδηρόφρακτο και να μπορεί να είναι επισκέψιμο με ασφάλεια για περιορισμένο αριθμό ατόμων.
Οπως αναφέρουν και τα ΝΕΑ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί από τη όλο και αυξανόμενη συρροή κοινού στην περιοχή των ανασκαφών είναι πως καφετέρια που βρίσκεται κοντά στον τύμβο σερβίρει πλέον ποικιλία ιταλικού καφέ, ενώ μέχρι πρότινος έφτιαχνε μόνο ελληνικό.
Οι αρχαιολόγοι δίνουν τη σκυτάλη στους συντηρητές
Την ίδια ώρα στον τάφο της Αμφίπολης οι αρχαιολόγοι δίνουν τη σκυτάλη στους συντηρητές, καθώς το κρύο και οι βροχές του χειμώνα απειλούν τα ευρήματα, τα οποία θα πρέπει να προστατευθούν. Ετσι στο εσωτερικού του τάφου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να καλυφθούν τα γλυπτά, αλλά και το ψηφιδωτό.
Εικόνα: padfield.com
Μάλιστα το υπουργείο υποστηρίζει πως οι επισκέπτες θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή για να μπορέσουν να μπουν στον τύμβο και να δουν από κοντά τις, Σφίγγες, τις Καρυάτιδες, το ψηφιδωτό και τον ταφικό θάλαμο. Πάντως πολιτικοί μηχανικοί έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνουν τις μελέτες για τη στερέωση του μνημείου ώστε αυτό να πάψει να είναι σιδηρόφρακτο και να μπορεί να είναι επισκέψιμο με ασφάλεια για περιορισμένο αριθμό ατόμων.
Οπως αναφέρουν και τα ΝΕΑ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί από τη όλο και αυξανόμενη συρροή κοινού στην περιοχή των ανασκαφών είναι πως καφετέρια που βρίσκεται κοντά στον τύμβο σερβίρει πλέον ποικιλία ιταλικού καφέ, ενώ μέχρι πρότινος έφτιαχνε μόνο ελληνικό.
Οι αρχαιολόγοι δίνουν τη σκυτάλη στους συντηρητές
Την ίδια ώρα στον τάφο της Αμφίπολης οι αρχαιολόγοι δίνουν τη σκυτάλη στους συντηρητές, καθώς το κρύο και οι βροχές του χειμώνα απειλούν τα ευρήματα, τα οποία θα πρέπει να προστατευθούν. Ετσι στο εσωτερικού του τάφου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να καλυφθούν τα γλυπτά, αλλά και το ψηφιδωτό.
Εικόνα: padfield.com
Πηγή: www.iefimerida.gr