Επίθεση Τσίπρα σε Γερμανία: Οι ηγέτιδες δυνάμεις κατακτούν την ηγεμονία τους όχι με εξόντωση και τιμωρία


Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης, αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς προς την Γερμανία.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε και συγκεκριμένες αναφορές στην Ανγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Αρχικά ο κ.Τσίπρας είπε με νόημα για τις πολιτικές της Γερμανίας «Οι ηγέτιδες δυνάμεις κατακτούν την ηγεμονία τους όχι με εξόντωση και τιμωρία, αλλά με αλληλεγγύη και πειθώ», ενώ εν συνεχεία με αφορμή όσα είπε νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς είπε για την κ.Μέρκελ «Αλήθεια η άλλη πλευρά τι ακριβώς ζητάει; Άκουσα χθες τον Πρόεδρο Ομπάμα να ρωτάει το ίδιο στην κα Μέρκελ και να μη παίρνει απάντηση. Αφού δεν απάντησε η Μέρκελ στον πρόεδρο των ΗΠΑ, να στείλουμε την ομιλία Σαμαρά. Δεν ξέρουμε ποια είναι η εναλλακτική πρόταση της Γερμανίας».
Παρακάτω ο Πρωθυπουργός σχολίασε επικριτικά την στάση του κ.Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα αναφέροντας «Μη μας επαναλαμβάνετε και εσείς, εδώ στο ελληνικό κοινοβούλιο, όσα παράλογα προτείνει ο κος Σόιμπλε. Δηλαδή να ζητήσουμε παράταση στο λάθος» και πιο μετά είπε επικριτικά «Η Γερμανία τραυματίζει τον ίδιο της τον εαυτό, την ίδια την Ευρώπη».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!