Θεσσαλονίκη 2030: Ξεκινά το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο - Το όραμα της πόλης... από τα απορρίμματα μέχρι τον τουρισμό και την κοινωνική πολιτική



Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο με τίτλο «Θεσσαλονίκη 2030: Σχεδιάζοντας ένα άλλο αστικό μέλλον», διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Το συνέδριο (που αναβλήθηκε αρχές Ιουλίου λόγω του δημοψηφίσματος) θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2015, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Οδός Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, Αίθουσες Δημοτικού Συμβουλίου και Πολλαπλών Χρήσεων) στο πλαίσιο της συγκρότησης του πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος και σύμφωνα με τους Κοινοτικούς Κανονισμούς για την ολοκληρωμένη προσέγγιση στη χωρική και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστεί το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την επόμενη 15ετία και θα διεξαχθεί δημόσια συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους πάνω στις προτεραιότητες και τις στρατηγικές του αναπτυξιακού σχεδιασμού της πόλης, όπως η Κοινωνική πολιτική και Αλληλεγγύη, το Αστικό περιβάλλον και βιώσιμη κινητικότητα, ο Τουρισμός και εξωστρέφεια, η Διαχείριση αστικών αποβλήτων, η Τοπική οικονομία και απασχόληση, η Διαδημοτική Συνεργασία και Χρηματοδοτικά Πρωτόκολλα, η Διοικητική μεταρρύθμιση, συμμετοχή, ενδοδημοτική αποκέντρωση και ο Πολιτισμός.
Στα αξιοσημείωτα του συνεδρίου, αναμένεται να έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις στην ενότητα ¨Διαχείριση αστικών αποβλήτων¨, όπου από τη μία ο κ. Θανάσης Παππάς  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης και ο κ. Μιχάλης Γεράνης πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας, αναμένεται να υπερασπιστούν της γραμμής της καύσης (σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις για εργοστάσιο καύσης Βλέπε ΕΔΩ) και από την άλλη όχθη, με το ψηφισμένο πλέον τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου Παύλου Μελά και ενάντια στην γραμμή της καύσης, ο κ. Λαζαρίδης Αθανάσιος, αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης του δήμου Παύλου Μελά και ο κ. Σπάσος Μιχάλης εκ μέρους των πολιτών και της πρωτοβουλίας που τάσσεται υπέρ της κοινωνικής και δημόσιας ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!