64 χρόνια απο την ίδρυση του Ε.Α.Μ.... του Γιώργου Χάτσιου

64 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ.

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 ιδρύθηκε στην κατεχόμενη
Αθήνα το ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΑΜ). Τα ιδρυτικά μέλη του ΕΑΜ ήταν το ΚΚΕ , το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΚΕ), το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας και η Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας (ΕΛΔ).
Σκοπός του ΕΑΜ ήταν σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη « Η απελευθέρωση του Έθνους από τον ξένο ζυγό και η κατοχύρωση του δικαιώματος του Ελληνικού λαού , όπως αποφανθεί περί του τρόπου της διακυβερνήσεώς του , την εξασφάλιση κατά το δυνατόν συνεργασίας με τους άλλους λαούς οι οποίοι αγωνίζονται κατά των δυνάμεων του άξονα «.
Η δράση του ΕΑΜ κατά την διάρκεια της κατοχής απέτρεψε την πλήρη εξαθλίωση του λαού από την κατοχική πείνα εξαιτίας της δέσμευσης προμηθειών από τον κατοχικό στρατό ( βλέπε μειώσεις συντάξεων , δεσμεύσεις καταθέσεων , υπερφορολόγιση εισοδημάτων , μείωση ΑΕΠ κατά 25% , ανεργία 27% , αυτοκτονίες…..) . Το ΕΑΜ εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και συνέβαλλε ουσιαστικά στην απελευθέρωση της Χώρας τον Οκτώβριο του 1944.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε οι τρεις στόχοι του ΕΑΜ δηλαδή η απελευθέρωση του Έθνους από τον ξένο ζυγό , η κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού και η συνεργασία με άλλους λαούς της Ευρώπης κατά των πολιτικών λιτότητας που οδηγούν σε ύφεση και εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας είναι επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε .
Η Χώρα μας σήμερα βρίσκεται υπό διαφορετικές βεβαία συνθήκες περίπου στην ίδια πολιτικοοικονομική κατάσταση που βρισκόταν στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941. Οι στρατιωτική κατοχή δεν διαφέρει από την οικονομική κατοχή την οποία επέβαλαν ξένες δυνάμεις την Χώρα μας, τα κυριαρχικά δικαιώματα περιορίστηκαν στο ελάχιστο λόγο επιτροπείας και μνημονίων, η συνεργασία με άλλους λαούς της Ευρώπης που είναι ενάντια στις πολιτικές λιτότητας είναι επιβεβλημένη .
Είναι καιρός το Πολιτικό προσωπικό της Άρχουσας οικονομικής ελίτ που κυβέρνησε την Χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια και που είναι υπεύθυνο για την σημερινή κατάσταση , όσο και οι συνοδοιπόροι τους δηλαδή τα ΜΜΕ , οι εντολοδόχοι τεχνοκράτες , οι Άρχουσα αστική τάξη και η οικονομική ελίτ της Χώρας μας να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν τεράστιες ευθύνες και να στηρίξουν την εντολή που έδωσε ο Ελληνικός λαός στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βγάλουν την Χώρα από το αδιέξοδο για να επιστρέψει η αισιοδοξία και το χαμόγελο στην νέα γενιά , για την οποία εμείς οι μεγαλύτεροι φέρουμε μεγάλη ευθύνη .
Ωραιόκαστρο 27 Σεπτεμβρίου 2015

Γιώργος Χάτσιος
Δημότης Ωραιοκάστρου   


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!