Η ΛΑΕ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εύχεται σ όλους, μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.


Η ΛΑΕ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εύχεται σ όλους, μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.  Για μια ακόμα σχολική χρονιά η εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών. Μετά την ψήφιση του 3ουμνημονίου μέσα στο καλοκαίρι, συνεχίζεται η κατεδάφιση των βασικών εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, που είχαν ήδη  πληγεί τα τελευταία χρόνια από τα προηγούμενα μνημόνια.
        Η ΛΑΕ καταγγέλλει τα χιλιάδες κενά στα δημόσια σχολεία και την έλλειψη διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά και αναπληρωτών, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού Παιδείας.
         Παρόλο που πάγια θέση των εκπαιδευτικών σωματείων είναι η λειτουργία των σχολείων με μόνιμο προσωπικό, με σταθερή εργασία , ώστε να μην διαταράσσεται η σχολική διαδικασία και πράξη για το καλό της Εκπαίδευσης και των μαθητών, η σχολική χρονιά ξεκινά με 7.000 κενά εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και πολύ περισσότερα στην Πρωτοβάθμια.
         Η ΛΑΕ πιστεύει ότι η συνεχιζόμενη πολιτική των μνημονίων ισοπεδώνει όλα τα κοινωνικά αγαθά και τη Δημόσια Παιδεία. Γι αυτό καλούμε σε από κοινού αγώνα με τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές όλους τους ενδιαφερόμενους για την Δημόσια Εκπαίδευση για την υπεράσπισή της και την αποτροπή των μνημονίων που εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της.


ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!