Αγιασμοί στα Σχολεία του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου


11/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγιασμοί στα Σχολεία του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου

            Με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά για τα 107 σχολεία του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου.
            Με την ευλογία και τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλως κ.κ. Βαρνάβα «για καλή πρόοδο και ευλογημένη σχολική χρονιά», τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στο 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου, παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρου Σούλα, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.
            Σε μήνυμα του για την νέα σχολική χρονιά ο  Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας τόνισε:
“Όπως κάθε νέο ξεκίνημα, έτσι και η έναρξη του σχολικού έτους σηματοδοτεί μια νέα ελπιδοφόρα αρχή, η οποία συνοδεύεται από όνειρα, ελπίδες και υψηλούς στόχους. Εύχομαι στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, καλή πρόοδο και πολλές επιτυχίες. Γνωρίζοντας πως τα προβλήματα της παιδείας είναι μεγάλα και πως οι ανάγκες της μαθητικής κοινότητας είναι πολλαπλές και επείγουσες, συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια για την  άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της σχολικής κοινότητας και ιδιαίτερα του προβλήματος της σχολικής στέγης, διεκδικώντας άμεσα την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων οι οποίες είναι απαραίτητες για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου”.
            Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου επισκέφτηκε επίσης το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού όπου επιθεώρησε τις εργασίες  ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου.
            Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Καμαρινός, ο οποίος παρέστη σε Αγιασμούς Σχολείων του Δήμου, τόνισε: “Παρ' όλες τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Δήμου μας, νιώθω την ανάγκη να ευχηθώ σε όλους ολόψυχα καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη. Ο Δήμος υπόσχεται πως θα βρίσκεται στο πλευρό όλης της μαθητικής κοινότητας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή και ανθρώπινη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν μεγάλα και χρόνια προβλήματα, τα οποία λόγω των δραματικών οικονομικών συνθηκών της χώρας μας δυστυχώς έχουν πλήξει ιδιαίτερα τον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας».
Σημειώνεται ότι στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου (τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Βορείου Ελλάδος) η μαθητική κοινότητα αριθμεί περισσότερους από 18.000 μαθητές.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!