Δήμος Παύλου Μελά: Συναυλία με ελληνική έντεχνη μουσική από το “Μουσικό Εργαστήρι Πυλαίας - Χορτιάτη”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναυλία με ελληνική έντεχνη μουσική από
το “Μουσικό Εργαστήρι Πυλαίας - Χορτιάτη”

Συναυλία ελληνικού τραγουδιού από το μουσικό εργαστήρι του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (είσοδος απέναντι από δημαρχείο Παύλου Μελά), στις 20:30. Το μουσικό εργαστήρι του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη,  μία εννεαμελής καλλιτεχνική ομάδα από εθελοντές μουσικούς που την ενώνει η βαθιά αγάπη για τη μουσική, θα παρουσιάσει μια διαδρομή από το λαϊκό έως το έντεχνο τραγούδι των ημερών μας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού μεγάλων δημιουργών, έτσι όπως δημιουργήθηκε στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Συμμετέχουν:

Τραγουδούν: Φωτεινή Παπάζογλου - Κων/τίνος Ταμτάκος –    Αλέξανδρος Τερεκίδης   
Μπουζούκι: Ανδρέας Αλεξόπουλος
Κιθάρες: Νίκος Κονδυλίδης – Γιώργος Βεζύρης
Πλήκτρα: Βασίλης Μεντερτζής 
Κόντρα μπάσο: Κάστας  Γιαννακάκης
Κρουστά: Δημήτρης Μητρούσης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Καζάκης Ηρακλής

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
                                       
Ζωντανεύοντας εικόνες του Βωβού Κινηματογράφου
με συνοδεία πιάνου και σαξοφώνου”

Εικόνες από το Βωβό Κινηματογράφο ζωντανεύουν την Τρίτη 15/9 στο Πάρκο Σόλωνος (Άνω Ηλιούπολη) και την Τετάρτη 16/9 στην Πλατεία Μετεώρων (Πολίχνη) στις 20:00. Η ιδέα δημιουργίας του project ανήκει στον εκπαιδευτικό και δημιουργό του κοινωνικού κινηματογράφου στο σχολείο του,  Δημήτρη Παπαδόπουλο.
Οι ταινίες - που επιλέχθηκαν και με το κοινωνικό νόημα που εμπεριέχουν - επενδύθηκαν μουσικά από τους  Παύλο Μιχαηλίδη (πιανίστα) και  Δημήτρη Τσέλιο (σαξοφωνίστα). Παρουσιάζονται “Οι περιπέτειες του Βιλλάρ” η παλαιότερη ελληνική ταινία (1924) που αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό τεκμήριο της Αθήνας του μεσοπολέμου και αποσπάσματα από ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν ως φόρος τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Διοργάνωση – Πληροφορίες:

Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού
Λαγκαδά 221, 56430, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο 2313302835, 936, Fax:2313302836


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!