Ή δέχεστε kibo ή τα παιδιά σας θα κάνουν μάθημα στο δρόμο!!! το δίλημμα του δημάρχου Κορδελιού - Ευόσμου στους γονείς του 19ου & 24ου δημοτικού

Ισχυρή αντίδραση συνάντησε ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου από  τους γονείς  του 19ου και 24ου Δημοτικού Σχολείου, όταν τους έθεσε το δίλημμα ή δέχεστε να τοποθετηθούν kibo στην αυλή των σχολείων σας ή τα παιδιά σας δεν θα έχουν τάξεις για να κάνουν μάθημα.
Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου με θέμα την σχολική στέγη.


Τέσσερεις μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ζητήθηκε από τους γονείς να προτείνουν λύσεις για το εντονότατο πρόβλημα της σχολικής στέγης.


Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τον λόγο έλαβε στην αρχή, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου κ. Καμαρινός Ιωάννης, ο οποίος αφού έκανε έναν απολογισμό των ενεργειών του Δήμου για το πρόβλημα της σχολικής στέγης δήλωσε στο τέλος πως αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Όπως τόνισε,  το πρόβλημα διογκώθηκε λόγο της  τρέχουσας πολιτικής κατάστασης, αναφέρθηκε στο τεράστιο έλλειμμα των 600.000 στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου (η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης απειλεί να κόψει το φυσικό αέριο στα σχολεία) ενώ ανέφερε επίσης πως  στο παρελθόν-πριν το 2010 στην πρώτη του  θητεία ως Αντιδήμαρχος Παιδείας-αναγκάστηκε να πει ψέματα για εποικημένη ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, αφού η τότε Νομαρχία και ο ΟΣΚ δεν πραγματοποίησαν τις υποσχέσεις τους.


Τον λόγο έλαβαν η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κορδελιού-Ευόσμου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου που επεσήμανε την άρνηση των γονέων να δεχτούν την τοποθέτηση των kibo, παρόμοια τοποθέτηση έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του  19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων  του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 22ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ήταν ο μοναδικός που αποδέχτηκε την αντικατάσταση  δύο παλιών kibo  (τέρμα Νυμφαίου) με δύο καινούργια.
Τοποθετήσεις έκαναν εκπρόσωποι Συλλόγων από το 4ο Δημοτικό Κορδελιού, 9ο  Δημοτικό Ευόσμου καθώς και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων.  

Ο κ. Λαφαζανίδης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό επίλυσης  του προβλήματος της σχολικής στέγης που δεν εφαρμόζεται, ο κ. Βασιλειάδης πρότεινε την εφαρμογή της διπλοβάρδιας, ο κ. Μπαλτάς επεσήμανε πως 52 Δημοτικά σχολεία του Δήμου θα είναι υπεράριθμα, δηλαδή με πάνω από 25 μαθητές ανά τάξη. Επισήμανε ακόμα, πως για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το φαινόμενο να υπάρχουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δάσκαλοι στα σχολεία αλλά να λείπουν τάξεις. Ο κ. Ναθαναηλίδης παρέθεσε σειρά αριθμών,  που αποδεικνύουν πως η νομοθεσία προβλέπει περισσότερο ελεύθερο χώρο για διάφορα τετράποδα από τον χώρο που έχουν για αυλή οι μαθητές των Δημοτικών των Σχολείων του Δήμου, ο κ. Αποστόλου επανέφερε την πρόταση του, για την μεταφορά μαθητών του Δήμου σε σχολεία του γειτονικού Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο Κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε την αντίθεσή του στην απομάκρυνση του 3ου Ειδικού Δημοτικού από τα όρια του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Σούλας επισήμανε πως πρέπει να γίνει διαχωρισμός του εφικτού με το ανέφικτο, παρέθεσε τον σχεδιασμό του Δήμου για την σχολική στέγη και ζήτησε από τους Συλλόγους Γονέων να παραβρεθούν σε νέα σύσκεψη την Τετάρτη για το πρόβλημα.
Καμία από τις προτάσεις που έγιναν από τους Συλλόγους Γονέων, όσες μπορούσαν να γίνουν τέσσερεις ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έγινε αποδεκτή από την Δημοτική Αρχή.

Στο συγκρότημα των 4ου -15ου -22ου Δημοτικών Σχολείων πιθανότατα θα δοθεί άλλη λύση από την τοποθέτηση kibo στην αυλή.
Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στην τοποθέτηση των δύο kibo στην αυλή του ΔΑΚ Ευόσμου. Εκεί ο Σύλλογος διδασκόντων του 24ου Δημοτικού Σχολείου έχει ταχθεί, υπό όρους, θετικά υπέρ της τοποθέτησης των kibo, ενώ ο Σύλλογος Διδασκόντων του 19ου Δημοτικού Σχολείου, κατά. Οι δυο Σύλλογοι Γονέων έχει ταχθεί και αυτοί κατά. Ήδη έχει τεθεί το εκβιαστικό δίλημμα σε αυτούς, kibo ή τα παιδιά στο δρόμο, έχουν εμφανιστεί  ορισμένοι αγανακτισμένοι γονείς που ασκούν πιέσεις να γίνουν αποδεκτά τα kibo.
Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν η τακτική αυτή  θα αποδώσει…

Πόσο αληθεύει το γεγονός ότι η διοίκηση του δήμου ενδέχεται να χρησιμοποιήσει  μέχρι να έρθουν τα ΠΡΟΚΑΤ ως αίθουσες διδασκαλίας τα γραφεία του ΑΙΑ στο «τούνελ» εξωτερικά του γυμναστηρίου (19ο Δημοτικό) και το «ιατρείο» στο ισόγειο του Δ.Α.Κ (24ο  Δημοτικό);


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!