Γ. Αμανατίδης: Η συμφωνία είναι δυναμική και μόνο o ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει με επιτυχία τη μάχη της απομείωσης του χρέους και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

Γ. Αμανατίδης: Η συμφωνία είναι δυναμική και μόνο o ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει με επιτυχία τη μάχη της απομείωσης του χρέους και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας 

                  Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2015
«Δυναμική» χαρακτήρισε τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό sbc.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι «η συμφωνία είναι μια δυναμική συμφωνία», υπογραμμίζοντας ότι «τη συμφωνία τη φέραμε εμείς και  θα τηρηθεί».
Ωστόσο, «θεωρώ πολύ σημαντικές τις σημερινές δηλώσεις κύκλων των Βρυξελλών ότι σημεία της συμφωνίας μπορεί να αλλάξουν» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ενώ τόνισε ότι η συζήτηση για το «χρέος είναι επιτυχία της κυβέρνησης».

 «Ο κόσμος εκτιμώ ότι θα δώσει την ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, έχοντας στραμμένη την προσοχή του στα εσωτερικά ζητήματα» εκτίμησε ο κ. Αμανατίδης, περιγράφοντας ως «κρίσιμο» το ποιος θα υλοποιήσει τις παρεμβάσεις για το χρέος, τα «κόκκινα» δάνεια, την αξιοποίηση των 35 δις ευρώ του "πακέτου Γιούνκερ", τις εργασιακές σχέσεις, που συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Αμανατίδης απάντησε ότι οι «συνεργασίες καθορίζονται από τις προγραμματικές συμφωνίες» και βεβαίως από το αποτέλεσμα των εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει «να παρουσιάσει το πρόγραμμά της, πράγμα το οποίο δεν κάνει».
Για τους παραπάνω λόγους, «εμείς ζητάμε καθαρή εντολή, για να μπορούμε ανόθευτα και στο ακέραιο να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!