Λατομείο Παλαιοκάστρου…. Ωρα μηδέν; Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθεί τα μπάζα; [φώτο] [video]



ρεπορτάζ avatonpress.gr 

Λατομείο Παλαιοκάστρου….

Λίγο μετά το τέλος και των τελευταίων σπιτιών του Παλαιοκάστρου με κατεύθυνση την Νεοχωρούδα, μιά στροφή δεξιά σε αγροτικό δρόμο σε οδηγεί στο ανανεργό λατομείο του Παλαιοκάστρου. 
Ένας χώρος που ένα σωστό σχεδιασμό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ψυχαγωγικό, πολιτιστικό καλλιτεχνικό, αθλητικό πόλο έλξης τόσο για τους δημότες του δήμου Ωραιοκάστρου άλλα και για όλους τους Θεσσαλονικείς. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται με αυτόν τον τρόπο.

Όλα λοιπόν είναι έτοιμα, ώστε το ανενεργό λατομείο του Παλαιοκάστρου, να υποδεχθεί τα «προιόντα εκσκαφής» (κοινώς μπάζα) που θα προέρχονται από την επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς Καλαμαριά.  

Σε επιτόπια έρευνα του avatonpress,gr ύστερα από ενημέρωση από τους Ανέστη Πολυχρονίδη (δημοτικός σύμβουλος δήμου Ωραιοκάστρου) και του Γεωργίου Λαμπρόπουλου (τοπικός σύμβουλος ΔΕ Ωραιοκάστρου), διαπιστώσαμε ότι ο δρόμος που οδηγεί προς το λατομείο Παλαιοκάστρου έχει διανοιχθεί, το άνοιγμά του είναι  περίπου στα οκτώ μέτρα και έχουν δημιουργηθεί και κανάλια δεξιά και αριστερά του δρόμου πιθανόν  για τα όμβρια. 

Για όσους δεν είναι γνώστες του θέματος,  πριν το καλοκαίρι είχε τεθεί προς συζήτηση στο τοπικό συμβούλιο της ΔΕ Ωραιοκάστρου ,  επιστολή της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, η οποία πρότεινε τα μπάζα που θα προέρχονταν από την εκσκαφή για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς Καλαμαριά να τα φέρουν στο ανενεργό λατομείο Παλαιοκάστρου ώστε να αποκατασταθεί  χωρίς καμία επιβάρυνση. 

Υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης κυρίως γιατί όλα γίνονται χωρίς να υπάρχει κάποια μελέτη αλλά όπως διαπιστώσαμε σήμερα οι εργασίες προχωρούν.  






 
·         Πότε έγιναν όλες αυτές οι εργασίες; 
·         Έγιναν από εργαζόμενους του δήμου ή από εργαζόμενους του ΑΚΤΩΡΑ;
·         Ήταν σε γνώση της διοίκησης;  Αν ήταν σε γνώση της διοίκησης  το γνώριζε ο δήμαρχος;
·         Τελικά θα αντιδράσει ο δήμαρχος εφόσον κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία  ή θα γίνει η ανάπλαση του λατομείου;
·         Ποιος είναι ο σχεδιασμός που έχει κάνει η διοίκηση σχετικά με αυτή την αποκατάσταση – ανάπλαση του λατομείου:
·         Γιατί δε ανακοινώνεται ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες;

Όπως τονίσθηκε τόσο από τον κ Πολυχρονίδη Ανέστη, όσο και από τον κ Λαμπρόπουλο Γεώργιο, θα υπάρξει κινητοποίηση και συλλογή υπογραφών ώστε να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του λατομείου και να δοθούν εξηγήσεις από την διοίκηση του δήμου.





Καλό είναι να ξεκαθαρίσει και η διοίκηση την θέση της. 
Τι είδους ανάπλαση θα είναι αυτή; Ποιον θα εξυπηρετεί;

ή μήπως τελικά είναι μια ειλημμένη απόφαση ;;;;








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!