Παράγοντες (συνήθειες & τροφές) που συνήθως οδηγούν γρηγορότερα στην γήρανση, της Λίντας Νικολαίδου

Παράγοντες (συνήθειες & τροφές) που συνήθως οδηγούν γρηγόρότερα στην γήρανση, της Λίντας Νικολαίδου,
Διατροφολόγου-Συμβούλου διατροφής
Ο τρόπος ζωής, το καθημερινό άγχος, η καθιστική ζωή και η ένταση  της δουλειάς, η οικονομική  κρίση και όλα τα συνεπακολουθά  της  αλλά  κυρίως και ειδικά  η διατροφή είναι υπεύθυνα για τα επιπλέον χρόνια που αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας.  Ποιοι  είναι λοιπόν οι παράγοντες και ιδιαίτερα οι τροφές αυτές που μας εμποδίζουν να φαινόμαστε πιο νέοι και πιο λαμπεροί;
Η έλλειψη άσκησης,  είναι ένας βασικός παράγοντας. Μόλις 13 λεπτά καθημερινής άσκησης είναι υπέρ αρκετά να κρατήσουν  το σώμα μας νεότερο και ομορφότερο. Εκτός από την εξωτερική λάμψη μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση και όρεξη για ζωή. 

Η ζάχαρη. Είναι ένας υδατάνθρακας, χρήσιμος σε συγκεκριμένες ποσότητες στον οργανισμό. Τοπρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι  περνόντας στο αίμα δημιουργεί προβλήματα στο δέρμα και κυρίως σε συστατικά όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη.

Η έλλειψη νερού. Είναι γνωστό ότι το ανθρώπινο σώμα καλύπτεται κατά 70-75% από νερό.  Με την ίδια σχεδόν λογική που δρα το αλάτι, μπορεί να δράσει και η έλλειψη νερού, προκαλώντας αφυδάτωση. Χάρη στο νερό, η επιδερμίδα μας διατηρείται λαμπερή, υγιής και ελαστική, ενώ παράλληλα το νερό αποτελεί και ένα μέσο απομάκρυνσης άχρηστων και τοξικών ουσιών από τα κύτταρα. Γι’ αυτό, καλό είναι να καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες και να διατηρούμαστε ενυδατωμένοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.

Το αλάτι. Εκτός από το αλάτι που προσθέτουμε μόνοι μας στο φαγητό και την σαλάτα μας , ορισμένες τροφές από μόνες τους περιέχουν αλάτι!   Ηιδιότητά τουνα προκαλεί κατακράτηση υγρών οδηγεί σε γήρανση του δέρματος. Έτσι,  διατροφή με χαμηλή πρόσληψη αλατιού μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Το αλκοόλ. Η  απεριόριστη κατανάλωση αλκοόλ έχει σαν αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα για τον οργανισμό. Η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να γίνεται με μέτρο. Καλό είναι να προτιμάμε λευκά ποτά όπως τζίν , βότκα και λευκό κρασί. Εξαίρεση αποτελεί το κόκκινο κρασί, το οποίο μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινά αν περιοριζόμαστε στο 1 ποτηράκι μαζί με το μεσημεριανό.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!