Ισπανία: Εμπρησμός η φωτιά στη χωματερή – 10.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Το τοξικό νέφος "πνίγει" για δεύτερη μέρα την περιοχή της Μαδρίτης καθώς η φωτιά που ξέσπασε σε παράνομη χωματερή έξω από την ισπανική πρωτεύουσα συνεχίζει να καίει. Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί τις τελευταίες ώρες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Η φωτιά στη γιγαντιαία χωματερή ελαστικών αυτοκινήτων, σε μια περιοχή 50 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό, αναφέρουν οι ισπανικές αρχές. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η παράνομη χωματερή μεταχειρισμένων ελαστικών αυτοκινήτων, στην επαρχία του Τολέδο στις κοινότητες Σεσένια και Βαλδεμόρο, είναι η μεγαλύτερη της Ισπανίας.

«Όλα δείχνουν ότι η καταστροφή αυτή προκλήθηκε από πρόθεση», δήλωσε δήμαρχος της Σεσένια Κάρλος Βελάσκεθ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, εξηγώντας ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες αποκλείουν το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφειλόταν σε ατύχημα.

Από τη φωτιά προκλήθηκε «τοξικό νέφος που μπορεί να επηρεάσει ένα μέρος του πληθυσμού της Σεσένια», μιας πόλης 20.000 κατοίκων, προειδοποίησαν σε μια ανακοίνωσή τους οι αρχές της επαρχίας Καστίλης-Λα Μάντσα.

Η χωματερή βρίσκεται κοντά σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο, που συνδέει την πρωτεύουσα με την Ανδαλουσία, στη νότια Ισπανία. Οι αρχές της περιοχής κάλεσαν πρώτα τους κατοίκους να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα, αλλά αργότερα διέταξαν την απομάκρυνση των κατοίκων. Διατέθηκαν λεωφορεία για όσους δεν έχουν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, ενώ τα σχολεία στην περιοχή έκλεισαν.

Περίπου το 70% της χωματερής, έκτασης 14 γηπέδων ποδοσφαίρου, είχε ήδη απανθρακωθεί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (14.05.2016), σύμφωνα με τον Φρανθίσκο Μαρτίνεθ, υπουργό Περιβάλλοντος της τοπικής κυβέρνησης.

Τοπικοί αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσουν πόσο ακόμη θα διαρκέσει η πυρκαγιά, παρότι έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EFE / ΑΠΕ – ΜΠΕ


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!