Τοξικά απόβλητα απομακρύνονται από τη Δυτική Αττική

Τοξικά απόβλητα βάρους δεκάδων τόνων θα απομακρυνθούν από τη Δυτική Αττική σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, θα απομακρυνθούν δεκάδες τόνοι τοξικών αποβλήτων από χαλυβουργίες της Δυτικής Αττικής, καθώς και 98 τόνοι υδραργύρου που έχουν αποθηκευτεί παράνομα στον Ασπρόπυργο σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου ανέφερε ακόμα ότι αποσύρονται και τα τελευταία υπολείμματα υλικών από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών που κάηκε πέρυσι στον Ασπρόπυργο.

Ακόμα, ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στην πρόταση για ανάδειξη της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη δρομολόγηση της δημιουργίας σύγχρονου βιοτεχνικού πάρκου στον Ασπρόπυργο και τη συνολική χωροταξική ευταξία στο Θριάσιο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής αναφέρθηκε ακόμα σε μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, στην αποπεράτωση της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θηβών, το ξεμπλοκάρισμα του αποχετευτικού στο Θριάσιο, την προώθηση του πρωτογενούς τομέα και την πιλοτική ολιστική παρέμβαση στο Βλυχό Μεγάρων.

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η περιφέρεια εργάζεται συστηματικά για την προώθηση του εναλλακτικού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι και η μοναδική βιώσιμη λύση προκειμένου να κλείσει η χωματερή της Φυλής και να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά ο χώρος.

Η παρουσίαση έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, σε μια εκδήλωση όπου οι πολίτες και οι φορείς έλαβαν ελεύθερα το λόγο για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι της δυτικής Αττικής (Ασπροπύργου, Ν. Μελετίου, Ελευσίνας, Γ. Τσουκαλάς, Μάνδρας- Ειδυλλίας, Ι. Κριεκούκη, Μεγαρέων, Γ. Σταμούλης και Φυλής, Χ. Παππούς), τονίζοντας σε γενικές γραμμές την καλή συνεργασία με την περιφέρεια.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!