Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς: Υιοθετήθηκε από το ΔΣ Καλαμαριάς η πρόταση της ΡΕΚΚ για την Τοπική Κάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης



Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,τηλ./φαξ : 2313 314396
E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com,  info@rekk.gr, 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υιοθετήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς η πρόταση της ΡΕΚΚ για την Τοπική Κάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα, 16 Μαϊου 2016 υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία – με αρνητική ψήφο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ)-  την πρόταση της ΡΕΚΚ για καθιέρωση του θεσμού της Τοπικής Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η ίδια πρόταση έχει υποβληθεί για εξέταση και υιοθέτηση και από τους  Σπύρο Κουζινόπουλο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» και   Γρηγόρη Εδιρνέλη επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Ωραιοκάστρου « ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ–ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και εκκρεμεί η εξέτασή τους από τα αντίστοιχα  δημοτικά συμβούλια.
Με την απόφαση αυτή , ο Δήμος Καλαμαριάς , ένας Δήμος με πολύ υψηλά ποσοστά μακροχρόνια ανέργων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ , γίνεται  ο πρώτος σε όλη την Ελλάδα που υιοθετεί το νέο αυτό θεσμό, ως ένα πρόσθετο εργαλείο ανακούφισης των άπορων δημοτών.

Στην ίδια συνεδρίαση , το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του δημοτικού συμβούλου της ΡΕΚΚ Άρη Τεμεκενίδη  για επέκταση των εορτασμών για την επίσημη πλέον ημέρα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα Ναζιστικά Στρατεύματα κατοχής (30 Οκτωβρίου 1944) και στο Δήμο Καλαμαριάς    και το αίτημα της δημοτικής συμβούλου της ΡΕΚΚ Φιλιώς Καζάρα για άμεση εφαρμογή των «μέτρων ανακούφισης» που εισάγει το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης και επιτρέπει στους Δήμους να απαλλάσσουν ή μειώνουν σημαντικά τα δημοτικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες (πχ. μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι κλπ.) σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ό, τι ίσχυε μέχρι την ψήφισή του . 
                           Καλαμαριά, 18.5.2016
                           Από το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε για την  Τοπική Κάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!