Αντιδράσεις για Θρησκευτικά και ολοήμερα σχολεία

Οξύνονται οι αντιδράσεις με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στη λειτουργία των δημοτικών σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά. Ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες επισκέφτηκε το 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή έχει ταξικό πρόσημο, αφού αποκλείει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθεί δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά. Παράλληλα, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), με ανοιχτή επιστολή της, ζήτησε την παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αλλά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αποτραπεί η μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών από δύο σε μία στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη του δημοτικού. Η ΠΕΘ έκανε λόγο για αντισυνταγματική απόφαση, η οποία -όπως υποστήριξε- είναι προάγγελος των σχεδιαζόμενων αλλαγών για τα Θρησκευτικά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο με τη μετατροπή τους σε Θρησκειολογία.

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του, ενώ απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε ότι "μετά την κατάρρευση των προσδοκιών του ότι η χώρα θα ζήσει ένα θερμό καλοκαίρι με εκλογές, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας ως αντίβαρο αντιπολιτευτικής πολιτικής". Σε δηλώσεις του δε, (στον Ant1) σχετικά με τα κριτήρια εγγραφής στο ολοήμερο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων, ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε ότι «όλες οι ευαίσθητες κατηγορίες παιδιών θα ικανοποιηθούν». Τέλος, σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «δεν καταργείται, αλλά αναμορφώνεται», σημειώνοντας πως θα δοθεί βάρος στο πολιτιστικό κομμάτι του χριστιανισμού και στο «άνοιγμα» σε άλλες θρησκείες.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!