Αντικρουόμενα μηνύματα για τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας από Κομισιόν και Γιούνκερ

Για κατάρρευση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας εάν η Άγκυρα δεν προχωρήσει σε αλλαγές στην αντιτρομοκρατική της νομοθεσία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά να μετριάζει την ένταση, σε κατοπινές δηλώσεις του.

Σε έντονο ύφος, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι η συμφωνία θα καταρρεύσει εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που της έχουν τεθεί ώστε να υπάρξει κατάργηση της βίζας.

«Ορίσαμε τα κριτήρια γι' αυτή την κατάργηση, υπάρχουν 72 και το 65ο είναι η αναθεώρηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας σε εκδήλωση στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εμμένουμε σε αυτό και η αποχώρηση ενός πρωθυπουργό (σ.σ. Αχμέτ Νταβούτογλου) δεν σημαίνει ότι οι συμφωνίες μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας μπορούν να αγνοηθούν», πρόσθεσε.

Η συμφωνία δεν είναι «νεκρή», σημείωσε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Εργαζόμανστε ακόμη προς την κατεύθυνση της χορήγησης στους Τούρκους του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης προς την Ε.Ε., γιατί αποτελεί σημείο - κλειδί ώστε να διατηρηθεί η συμφωνία με την Άγκυρα για το προσφυγικό - μεταναστευτικό», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

naftemporiki.gr


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!