Eurovision: Με αποκλεισμό απειλείται η Αρμενία - Η κίνηση της τραγουδίστριας που προκάλεσε αντιδράσεις

Με σοβαρές κυρώσεις, ακόμα και με αποκλεισμό απειλείται η Αρμενία, μετά τη χθεσινή κίνηση της τραγουδίστριας στον Α' Ημιτελικό της Eurovision στη Στοκχόλμη.

Η Ιβέτα Μουκουτσιάν εμφανίστηκε στο green room με τη σημαία της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, της διαφιλονικούμενης περιοχής μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, προκαλώντας την οργή της EBU, που είναι η διοικούσα αρχή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.


Η 29χρονη τραγουδίστριας πάντως, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον ημιτελικό, απέδωσε την κίνησή της αυτή στην επιθυμία της να επέλθει ειρήνη στα σύνορα της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της η EBU αναφέρει: "Καταδικάζει απόλυτα τον πανηγυρισμό με τη σημαία της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο green room, κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του Α' Ημιτελικού στις 10 Μαΐου και θεωρεί ότι η εμφάνιση της σημαίας στη μετάδοση βλάπτει το προφίλ του διαγωνισμού. Αποφασίστηκε να επιβληθούν κυρώσεις στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Αρμενίας, σύμφωνα με τους κανόνες. Η φύση των κυρώσεων θα αποφασιστεί το αργότερο τον Ιούνιο. Έχουμε πλήρη επίγνωση της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Θεωρούμε την εμφάνιση της σημαίας μιας εξαιρετικά αμφισβητούμενης περιοχής στη ζωντανή μετάδοση, σοβαρή παραβίαση του άρθρου 1.2.2h του διαγωνισμού που προβλέπει πως “δεν επιτρέπονται μηνύματα που προωθούν, οργανισμούς, ιδρύματα, πολιτικές, εταιρείες, μάρκες προϊόντα ή υπηρεσίες”. Η EBU δείχνει μηδενική ανοχή στην αντιπροσωπεία της Αρμενίας, όσον αφορά στην παραβίαση των κανόνων του διαγωνισμού”.

 


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!