Super League πλέι οφ: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (2 - 1)

Η ΑΕΚ έστω και αν είχε πολύ λιγότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της, κατάφερε να προηγηθεί στην άδεια (λόγω τιμωρίας) Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε τα δεδομένα με δύο γκολ στο β’ ημίχρονο (ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1) για να «πιάσει» κορυφή με το «καλημέρα» στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Με τον Παναθηναϊκό να έρχεται ισόπαλος με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος - ΠΑΟ 1-1) ξεκίνησαν τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το... δώρο του Στιλ, ενώ οι «πράσινοι» ισοφάρισαν με φοβερό γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική (Τετάρτη 11/5/2016)

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ  2 - 1

Επόμενη αγωνιστική:

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Πανιώνιος

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός: 1 - 1

Η πρεμιέρα των play offs της Super League δεν ανέδειξε νικητή. Πανιώνιος και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στη Νέα Σμύρνη, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 52΄ με τον Ανσαριφάρντ και τους «πράσινους» να «απαντούν» με τον Λέτο στο 66΄.

Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός δεν «πλήρωσε» με ήττα το τραγικό λάθος του Στιλ, όπως είχε γίνει στο ματς του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος όταν του έφυγε η μπάλα μέσα από το χέρια στο φάουλ του Μπακασέτα και τότε οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 1-0. Ο γκολκίπερ των «πρασίνων» λίγο έλειψε να γίνει και πάλι στο ίδιο γήπεδο ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του, αλλά αυτή την φορά το «τριφύλλι» κατάφερε να πάρει το βαθμό και να παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης του μίνι πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς πιο κινητικός στο πρώτο 45λεπτο, αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του και ο καλά οργανωμένος αμυντικά Πανιώνιος δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, εκτός από την φάση με το δοκάρι του Μπεργκ. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν κυρίως από τα άκρα να διασπάσουν την αμυντική διάταξη των «κυανέρυθρων», με τις σέντρες των Μέστο (δεξιά) και Νάνο (αριστερά), που όμως, βρήκαν σε ετοιμότητα τον Διούδη και τους συμπαίκτες του . Επιθετικά οι γηπεδούχοι ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτοι για 35 λεπτά, καθώς αφενός μεν δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή κι αφετέρου δεν κατάφεραν να βγουν με σωστές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση.

Μέχρι το 37΄ ο Στιλ δεν είχε ανησυχήσει ούτε μία φορά, αλλά μέσα σε τρία λεπτά οι Νεοσμυρνιώτες είχαν το σουτ του Μπακασέτα να «γλύφει» το οριζόντιο δοκάρι και να περνάει άουτ, ενώ στο 39΄ από το λάθος του Στιλ (έκανε κακή έξοδο) ο Ανσαριφάρντ πλάσαρε υποδειγματικά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η φάση που «σημάδεψε» το πρώτο μέρος, πάντως, σημειώθηκε στο 32΄. Μετά από την χαμηλή σέντρα του Νάνο, ο Μπεργκ κατέβασε ωραία τη μπάλα κι ενώ είχε πλάτη προς το τέρμα με γυριστό σουτ την έστειλε στο δεξί δοκάρι του Διούδη.

Με το... καλημέρα στην επανάληψη ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Στιλ από το κακό γύρισμα του Νάνο και σε κενή εστία ο Ιρανός «έγραψε» το 1-0 στο 52΄. Ο έμπειρος στράικερ, μάλιστα, στο 59΄ έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, στο τετ-α-τετ που είχε με τον Στιλ (μπλόκαρε ο Βρετανός). Το γκολ «πάγωσε» προς στιγμή τους «πράσινους» που έδειξαν να χάνουν τη συνοχή τους, ωστόσο, η κλάση του Λέτο έβαλε και πάλι το «τριφύλλι» στο ματς. Ο Αργεντινός έχοντας πλάτη προς τον Διούδη έξω από την περιοχή, μετά την ωραία πάσα που πήρε από τον Μέστο, με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1 στο 66΄. Προσπάθησε στη συνέχεια η ομάδα του Στραματσόνι να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι, χωρίς, όμως, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει κι έτσι οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό. Αντίθετα, η ομάδα που «άγγιξε» το 2-1 ήταν ο Πανιώνιος στις καθυστερήσεις με τον Μπαργκάν να πλασάρει και ο Μολέδο έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Καθάριος (72΄ Μπαργκάν), Μπακασέτας, Μασούρας (89΄ Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ (69΄ Καραμάνος)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Νάνο, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ζέκα, Εβαντζελίστα (62΄ Μπουμάλ), Λουντ (79΄ Αμπέντ), Βιγιαφάνιες, Λέτο (87΄ Μαμούτε), Μπεργκ


ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: 2 - 1


Το ματς πρωταθλήματος στις 23 Σεπτεμβρίου αναμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στην Τούμπα επαναλήφθηκε με πρωτοφανή ακρίβεια απόψε, στην πρεμιέρα των play off της Superleague. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-1 καθώς ανέτρεψε το προβάδισμα της Ενωσης (Γιόχανσον 44΄) και με σκόρερ τους Ροντρίγκες (61΄), Μυστακίδη (83΄) ανέβηκε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας.

Η ομοιότητα με το αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος είναι... ανατριχιαστική, αφού η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στο 44΄ και ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει στην ανατροπή με γκολ στο 62΄ (Ροντρίγκες και τότε!) και 84΄.

Λίγες καλές ευκαιρίες και πολύ νευρικότητα ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου στο παιχνίδι των δυο "δικεφάλων" που έγινε στην άδεια Τούμπα για την πρεμιέρα των πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ αν και είχε την κατοχή δεν ήταν σε θέση να την αξιοποιήσει και οι καλύτερες ευκαιρίες που δημιούργησε και έχασε στο διάστημα του πρώτου ημιώρου ήταν στο δίλεπτο 25' - 26' Την πρώτη όταν από κόρνερ του Λέοβατς, ο Τζαβέλλας έπιασε ανάποδη κεφαλιά αλλά ο Μπαρόχα απέκρουσε.

Στο επόμενο λεπτό από κίνηση του Ροντρίγκες,ο Λέοβατς βγάζει καλή σέντρα αλλά την προβολή του Πέλκα αποκρούει εξ επαφής πάλι ο Μπαρόχα.

Η ΑΕΚ έχασε σημαντική ευκαιρία για γκολ στο 32'.Ο Γιόχανσον μόνος του στην μικρή περιοχή,δεν μπόρεσε με κεφαλιά να σημαδέψει σωστά την εστία του Γλύκου για να διατηρηθεί το 0-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε αλλά δεν έβρισκε τους τρόπους να αξιοποιήσει την σχετική επιθετικότητα του. Στο 42' ένα πολύ καλά εκτελεσμένο κόρνερ από τον Λέοβατς ανάγκασε στον Μπαρόχα να εκτιναχτεί για να διώξει τον κίνδυνο σε νέο κόρνερ και στο 44' η Ενωση ανοίγει το σκορ μετά από ασταθή επέμβαση του Γλύκου και παρέμβαση του Γιόχανσον που προωθεί την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη το παιχνίδι έχει την ίδια άγρια εικόνα με παθιασμένες μονομαχίες και λιγοστές φάσεις. Στο 58' ο ΠΑΟΚ δημιουργεί και χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, όταν από ωραία σέντρα του Λέοβατς, οΚίτσιου δεν καταφέρνει με προβολή να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και να ισοφαρίσει.

Το γκολ της ισοφάρισης για τον ΠΑΟΚ δεν αργεί. Στο 62' ο Γκάρι Ροντρίγκες με αστραπιαίο μακρινό σουτ αιφνιδιάζει τον Μπαρόχα και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ ισοφαρίζοντας.

Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ εφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ και λίγο αργότερα, στο 70' ότν το δικό του δυνατό σουτ από την περιοχή περνάει δίπλα από τα δοκάρια του Μπαρόχα χωρίς να προλάβει ο Αθανασιάδης να την προωθήσει με προβολή στα δίχτυα.

Για τον ΠΑΟΚ που επιτίθεται για την πλήρη ανατροπή, το δεύτερο γκολ δεν αργεί. Ο Μυστακίδης ένα λεπτό μετά την είσοδο του στον αγώνα με ωραία ζυγισμένη κεφαλιά σημαδεύει την εστία του Μπαρόχα την οποία παραβιάζει και γράφει το 2-1 μετά από πολύ ωραία μακρυνη μπαλλιά του Τζαβέλλα στο 83'.

Η ΑΕΚ δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. . Επίκινδυνη κεφαλιά του Τζιμπούρ, στο 86' αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γλύκος. Ενα λεπτό πριν την ολοκλήρωση και των καθυστερήσεων ο Μυστακίδης χάνει μια ακόμα ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι λίγα δεύτερα αργότερα, με μια σημαντική νίκη, ένα πρώτο βήμα του ΠΑΟΚ στο μίνι πρωτάθλημα των πλέϊ-οφ,

Με το σφύριγμα της λήξης Κάτσε και Μπαρμπόσα «αντάλλαξαν γροθιές» με συνέπεια να γενικευτεί μια μικρή σύρραξη, χωρίς όμως συνέχεια για τους εμπεκόμενους ποδοσφαιριστές.

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

Κίτρινες κάρτες: Ροντρίγκες, Τζιόλης, Kίτσιου, Σκόνδρας - Σιμόες, Τζεμπούρ, Βάργκας.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς (68' Σκόνδρας), Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (67' Κάτσε), Ζάιρο (82' Μυστακίδης), Ροντρίγκες και Αθανασιάδης.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (57΄Σοϊλεδης), Σιμόες, Γιόχανσον (84' Πέκχαρτ), Βάργκας (71' Κορδέρο), Αραβίδης, Μπαρμπόσα και Τζεμπούρ.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!