Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος: Η προστασία του Περιβάλλοντος πρέπει και μπορεί να είναι η βάση για μια αληθινά δίκαιη διέξοδο από την κρίση

4/06/16

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος:

Η προστασία του Περιβάλλοντος πρέπει και μπορεί να είναι η βάση για μια αληθινά δίκαιη διέξοδο από την κρίση


Για μια ακόμη χρονιά η παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος βρίσκει τη χώρα μας στην δίνη της οικονομικής κρίσης, με την προστασία του περιβάλλοντος, των δημόσιων αγαθών και του φυσικού πλούτου να γίνεται εσφαλμένα αντικείμενο των οικονομικών διαπραγματεύσεων.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εύχονται η φετινή, συνθλιμμένη ανάμεσα στα «προαπαιτούμενα» και τον «αναπτυξιακό νόμο», Ημέρα Περιβάλλοντος να μην προοιωνίσει την πραγματική σύνθλιψη του περιβάλλοντος ανάμεσα στις συμπληγάδες των οικονομικών απαιτήσεων των διεθνών δανειστών και των οικονομικών συμφερόντων στο εσωτερικό της χώρας.
Οι Οικολόγοι πράσινοι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προγραμματικές δηλώσεις του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, με στόχο τη θεσμική θωράκιση των Προστατευόμενων Περιοχών μέσω της έκδοσης των σχετικών Προεδρικών διαταγμάτων και των Σχεδίων Διαχείρισης, την εξασφάλιση της διοίκησης, διαχείρισης και φύλαξης του συνόλου των φυσικών  περιοχών από μια ισχυρή δημόσια υπηρεσία, την απόκτηση ολοκληρωμένου δασολογίου και κτηματολογίου μέσα στην επόμενη 4ετία,  τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που αφορά το κυνήγι, την ορθολογική διαχείριση των αστικών απορριμμάτων με βάση τον νέο ΕΣΔΑ, την θεσμοθέτηση της κυκλικής οικονομίας και την εφαρμογή πολιτικών για την προστασία του Τοπίου.
Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε σχετικά: «Η οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση που μαστίζει την χώρα μας μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με την υιοθέτηση μιας "δίκαιης" ανάπτυξης για τις μελλοντικές γενιές  και ενός μοντέλου παραγωγής το οποίο θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!