Αντιδράσεις προκαλεί το νέο σποτ με τις σέξι νοσοκόμες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας [video]
Το ΕΚΕΑ ανέβασε την Παρασκευή το σποτ αυτό, στο facebook, με τους χρήστες να αντιδρούν ποικιλοτρόπως. Άλλοι έκαναν λόγο για μια προσπάθεια να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, στόχος που καλύπτεται. "Πολύ καλό! Αυτό λέγεται αυτοσαρκαστικό χιούμορ! Απλώς κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το σποτ ΔΕΝ προμοτάρει αυτό που δείχνει. Δηλαδή ότι οι κινηματογραφικοί ηρωισμοί και οι γκόμενες είναι μη αληθινά, αλλά ο απλός άνθρωπος-αιμοδότης είναι!" αναφέρει άλλο σχόλιο.
"Το πιο έξυπνο και δημιουργικό σποτάκι που έχει να δείξει η Ελλάδα όσον αφορά την εθελοντική αιμοδοσία" σχολιάζει άλλος χρήστης του facebook και πάει λέγοντας με τις θετικές αντιδράσεις.
Υπήρξαν όμως και εκείνοι που βρήκαν τη φιλοσοφία του σποτ ανάρμοστη, αναφορικά με το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει. "Τι κρίμα!! να νομίζετε πώς τέτοια σποτάκια βοηθάνε την ευαισθητοποίηση του κόσμου. [...] Σποτάκια τέτοιας ποιότητας, μάλλον φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα" σημειώνει κάποιος χρήστης, ενώ άλλο χαρακτηρίζει το βίντεο "φτηνό και σεξιστικό". Αν κρίνουμε από την πλειοψηφία των σχολίων, οι αρνητικές αντιδράσεις επικεντρώνουν κατά κύριο λόγο στο σημείο όπου εμφανίζονται οι σέξι νοσοκόμες. "Νοσοκόμες με κόκκινες γόβες; Μόνο έτσι μπορεί να ξυπνήσει ο εθελοντισμός του Ελληνάρα;" αναφέρει μια χρήστης.
Εσείς τι γνώμη έχετε για το σποτ που έχει προκαλέσει τόση αντιπαράθεση στο διαδίκτυο;
Info:
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ που ιδρύθηκε με τον νόμο περί αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών αιμοδοσίας (Ν.3402/2005). Με αυτόν τον νόμο τέθηκαν οι απαραίτητες συνθήκες και η κατεύθυνση προς την δημιουργία εθνικού συστήματος αιμοδοσίας, προσαρμοσμένου στις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στις βέλτιστες πολιτικές οργάνωσης των ευρωπαϊκών χωρών.
Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, στον ίδιο χώρο που βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου κλασματοποίησης πλάσματος. Το Ε.ΚΕ.Α. αποτελεί την πιο σοβαρή και αξιόπιστη προσπάθεια των τελευταίων δεκαετιών για την άρτια, σταδιακή και επιστημονικά αποδεκτή αναδιοργάνωση της αιμοδοσίας στην Ελλάδα.
Πηγή: news247.gr