Αλ. Τσίπρας: Έχουμε δρόμο, αλλά με ορατό το τέλος της ανηφόρας

«Η Ελλάδα από παρίας γίνεται πρωταγωνιστής, από μέρος της κρίσης γίνεται μέρος της λύσης. Θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως ανέφερε, καλούμαστε να διαμορφώσουμε το νέο συλλογικό φρόνημα, τη νέα ταυτότητα που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή, την μετά την κρίση και πρόσθεσε ότι «είναι ιστορικό καθήκον για τη χώρα και τον λαό μας να αγωνιστεί και τώρα για να μην επιστρέψει ο κόσμος στον αυταρχισμό και τον απομονωτισμό».

Με αφορμή και την επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η χώρα μας έχει κερδίσει τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας, έχει γίνει συνώνυμο του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

«Πετύχαμε πολλά, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας»

«Η Δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων έχει πληγεί ανυπολόγιστα»

«Η Δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων και της επιτροπείας έχει πληγεί ανυπολόγιστα, έχει υποβαθμιστεί. Έχουν πληγεί δικαιώματα εργαζομένων, επιστημόνων που είτε μεταναστεύουν είτε έχουν χαμηλούς μισθούς» τόνισε ο Πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και με μία έννοια να αποκαταστήσει και τh δημοκρατία».

«Από τον Γενάρη του 2015 πρώτο μας μέλημα ήταν να μην στερείται σε κανένα πολίτη η πρόσβαση στην υγεία και την δημόσια εκπαίδευση. Καταφέραμε να ανοίξουν όλα τα σχολεία και με βιβλία, εκατομμύρια ανασφάλιστοι Έλληνες να έχουν πρόσβαση στην υγεία, να έχουν όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν στη χώρα μας την ελληνική ιθαγένεια και να έχουν ίσα δικαιώματα, θεσπίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης, δώσαμε το δικαίωμα στα παιδιά που έχουν άλλη θρησκεία να μαθαίνουν στα σχολειά μας γι’ αυτήν» υπενθύμισε και πρόσθεσε ότι «ακόμα και η επιλογή της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τον Σεπτέμβριο του 2015, δηλαδή μετά τη συμφωνία, αποτέλεσε μία έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης στη Δημοκρατία».

«Το αίτημα για περισσότερη Δημοκρατία θα υπάρχει για πάντα»

Από την κατάρρευση της δικτατορίας και μετά ζούμε την μεγαλύτερη περίοδο Δημοκρατίας, υπογράμμισε με νόημα ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «το αίτημα για περισσότερη και βαθύτερη Δημοκρατία υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα γιατί Δημοκρατία δεν είναι ένας όρος με κούφιο περιεχόμενο».

«Μπορεί τα χρόνια να περνούν και οι καιροί να αλλάζουν, αλλά η θέληση της κοινωνίας για περισσότερη δημοκρατία κοινωνική ευθύνη και προκοπή παραμένει γεγονός, συνέχισε ο Πρωθυπουργός εκτιμώντας ότι «τα σημερινά προβλήματα μπορεί να μην έχουν την ωμότητα του αυταρχισμού που είχε η εποχή της δικτατορίας, ωστόσο είναι προκλήσεις υπαρκτές και συνθετότερες. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε το κορύφωμα των φοιτητικών κινητοποιήσεων απέναντι στην απάθεια της κοινωνίας, όπως πίστευε η δικτατορία. Αποδείχθηκε όμως ότι το αίτημα για δημοκρατία δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με μέτρα υπό περιορισμό. Η Δημοκρατία ή θα υπάρχει ή δεν θα υπάρχει».

Σημειώνεται ότι την εκδήλωση της Βουλής για το Πολυτεχνείο παρακολούθησε από τα θεωρεία της Βουλής η αδελφή του 17χρονου Διομήδη Κομνηνού, ο οποίος εκείνες τις ημέρες δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις της χούντας.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!