Παναθηναϊκός - Εφές: Ματ από τον Πασκουάλ σε 4 κινήσεις

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΥΡΙΓΓΑ

Η αλήθεια είναι ότι οι προπονητές καταστρώνουν όχι ένα αλλά καμιά φορά και 121 πλάνα για τη μάχη που θα δώσει η ομάδα τους σε ένα παιχνίδι. Ο Τσάβι Πασκουάλ ανήκει στην κατηγορία των τεχνικών που είναι ικανοί να γεμίσουν εγκυκλοπαίδεια με τα plays που έχουν και τα πλάνα που φτιάχνουν. Για το ματς με την Εφές την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, στο οποίο ο Παναθηναϊκός Superfoods θέλει πάση θυσία τη νίκη για να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά τα ναυάγια στα ματς με Ούνικς και Ολυμπιακό, ο Καταλανός έχει κάνει πολλά σχέδια για να μπορέσει να πάρει η ομάδα του το ροζ φύλλο αγώνα. Ολα τα σχέδια όμως έχουν 4 βασικά σημεία ή καλύτερα 4 βασικές κινήσεις για να μπορέσει το «τριφύλλι» να κάνει ματ στην Εφές.

Χειρόφρενο

Το πρώτο «πρέπει» του τεχνικού των «πρασίνων» είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Η Εφές τρέχει, παίζει γρήγορα και σουτάρει γρήγορα και ο Πασκουάλ έχει ξεκαθαρίσει στους παίκτες του ότι πρέπει να πιέσουν τους Τούρκους και να τους αναγκάσουν να τραβήξουν χειρόφρενο.

Νίκη στα ριμπάουντ

Η δεύτερη κίνηση για το ματ έχει να κάνει με τα ριμπάουντ. Η Εφές όχι μόνο παίρνει πολλά ριμπάουντ (μ.ό. 36,56) αλλά είναι μανούλα και στα επιθετικά (13,87). Το «τριφύλλι» έχει εδώ και καιρό ένα θέμα με τα ριμπάουντ και ο Πασκουάλ έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτήν τη φορά η ομάδα πρέπει να δείξει προσοχή και να δεν πρέπει να έχει πρόβλημα στον τομέα αυτόν.

Αναχαίτιση των πικ εν ρολ

Η Εφές χτυπάει πολύ στο πικ εν ρολ, ειδικά με τον Ντάνστον. Οι «πράσινοι» έχουν θέμα και σε αυτόν τον τομέα ειδικά όταν παίζει ο Μπουρούσης που έχει αργά πόδια και ο Πασκουάλ ζητάει προσοχή και γρήγορες αντιδράσεις στις αλλαγές στην άμυνα ή στις επιστροφές των ψηλών από ψηλά προς το «ζωγραφιστό» μετά το σκριν.

Χειροπέδες

Η Εφές έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να «σκοτώσουν». Απ’ αυτούς, όμως, υπάρχουν 4-5 που θέλουν μεγάλη προσοχή και ο «πράσινος» τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει στους παίκτες του ότι πρέπει να τους περάσουν χειροπέδες. Ο λόγος για τον Ερτέλ (θα τον αναλάβει ο Καλάθης με βοήθειες από τους Φελντέιν και Τζέιμς) που πυροβολεί αλλά και πασάρει με ρυθμό πολυβόλου (έχει μ.ό. 12,6π., 5,8ασ.), τον Μπράουν (θα τον χρεωθεί ο Φώτσης, αλλά με βοήθειες από τον Νίκολς και ίσως και τον Σίνγκλετον) που τα κάνει όλα στο παρκέ και έχει μ.ό. 13,7π., 6,5ριμπ., 2,7ασ., τον Ντάνστον (θα επωμιστούν το μαρκάρισμά του οι Μπουρούσης, Σίνγκλετον) που έχει 10,6π., 6,1ριμπ., ενώ ο Πασκουάλ ζητάει να εξουδετερωθεί και το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Αμερικανός γκαρντ Μπράντον Πολ (πήρε τη θέση του Μπράις Κότον), ο οποίος έχει μπει με φόρα στην Ευρωλίγκα και σε 4 ματς έχει μ.ό. 11,5π.

Το «πράσινο» ρεκόρ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει ένα ασύλληπτο ρεκόρ στα ματς στην Αθήνα (ΟΑΚΑ και Σπόρτιγκ) απέναντι σε τουρκικές ομάδες από τη σεζόν 2000-01 και μετά, καθώς μετράει 22 νίκες σε 23 ματς. Μάλιστα η μοναδική ομάδα που τον έχει κερδίσει στην έδρα του είναι η Εφές, που είχε επιβληθεί των «πράσινων» στην Αθήνα τη σεζόν 2005-06 με 76-73.

 


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!