Θεσσαλονίκη : Ερχεται εισαγγελική παρέμβαση για το χιόνια υπέρ πολιτών μετα την αποκάλυψη του avatonpress


Μετά την αποκάλυψη του avatonpress.gr έρχεται εισαγγελική παρέμβαση για το χιόνια υπέρ πολιτών.

Τις τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να υπάρχουν θα διερευνήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρήστος Καραγιάννης, ύστερα απο έγγραφη παραγγελία του εισαγγελέα Λάμπρου Τσόγκας, για τα προβλήματα που προκάλεσε  χιονόπτωση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωναμε την εντολή ο εισαγγελέα θα πρέπει να διερευνήσει εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της κοινώς επικίνδυνης βλάβης και της έκθεσης σε κίνδυνο.  
Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το πρόβλημα της κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, το πρόβλημα του νερού και του αερίου στα νοικοκυριά, ποιοι είχαν την ευθύνη της λήψης  των απαραίτητων μέτρων και την εποπτεία των οργάνων για την λήψη των προληπτικών μέτρων για όλες αυτές τις καταστάσεις.


Ζητάει να δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση της δυσχέρειας στην κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους και της προφύλαξης των συσκευών στη διανομή νερού και αερίου προς τα νοικοκυριά, όπως επίσης ποιοι ήταν οι αρμόδιοι για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων και ποιοι ήταν επιφορτισμένοι με την εποπτεία των οργάνων για τη λήψη των προστατευτικών/προληπτικών μέτρων για τις παραπάνω καταστάσεις, αλλά και να διευκρινιστεί ποια μέτρα ελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της έρευνας, πταισματοδίκης καλείται να λάβει καταθέσεις από εκπροσώπους του ΟΑΣΘ, σωματείων ΤΑΞΙ, συλλόγων καταναλωτών και κάθε άλλου προσώπου που μπορεί να εισφέρει στοιχεία στην έρευνα.
Ακόμη, καλείται να συλλέξει τα απαιτούμενα έγγραφα κι εφόσον προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων να λάβει απ' αυτούς ανωμοτί καταθέσεις.
Θυμίζουμε ότι χιλιάδες οδηγοί παρέμεναν προχθές για ώρες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε σχετικά ότι έχει παγώσει το αλάτι μέσα στις αλατιέρες του δήμου και άρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ το ίδιο συνέβη με τα υδροφόρα μηχανήματα. 

Ακόμη χωρίς ζεστό νερό έμειναν τα περισσότερα σπίτια λόγω παγωμένων σωλήνων είτε της ΕΥΑΘ, είτε των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου. 






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!