Ο Ακης προτείνει: Μπουγάτσα γλυκιά


  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά και 2 κρόκοι
  • 400 γρ. γάλα φρέσκο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο
  • μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (30 Χ 35 εκ.) με ένα πινέλο.
  • Απλώνουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο στη βάση του ταψιού.
  • Τα υπόλοιπα τα βουτυρώνουμε, τα κάνουμε σαν «πατσαβούρι» και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο (σαν ακορντεον).
  • Προσέχουμε να μη τα πιέζουμε πολύ και χάσουν τον όγκο τους. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
  • Αν μείνει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας.
  • Καλό είναι να κοιτάξουμε να έχει χρώμα και από κάτω (αυτό θα το πετύχουμε αν το ταψί είναι ψηλά και όχι χαμηλά στο φούρνο)
  • Καθώς ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τη βανίλια, το μπέικιν, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα μας, σε μία κανάτα για να μπορέσουμε να το ρίξουμε πιο εύκολα στο ταψί μας. 
  • Όταν ψηθούν τα φύλλα βγάζουμε από το φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180°C και ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω στα φύλλα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.
  • Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμα.
  • Πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis.com


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!