Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σπίρτζη με δημάρχους- Δύο δημόσιοι φορείς για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε  η σύσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, στο δημαρχείο του Ευόσμου με δημάρχους της Θεσσαλονίκης για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη που ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι δε συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ.

Αναμένεται να δημιουργηθούν δύο δημόσιοι φορείς για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Ένας θα είναι σχεδιασμού και  ελέγχου και ένας για τη λειτουργία. Όπως τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης στόχος είναι  είναι η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τη βελτίωση της ποιότητας στις αστικές συγκοινωνίες. Ο Υπουργός Μεταφορών δεσμεύτηκε  για συγκεκριμένα θέματα, που έθεσαν οι δήμαρχοι , όπως είναι ο φορέας θα καλύπτει το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών του νομού, να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας. ''Τα υπόλοιπα θα τα ξανασυζητήσουμε πάρα πολύ σύντομα'' τόνισε.

O Υπ. Μεταφορών δήλωσε ''Eπειδή το Μετρό είναι άλλης τεχνολογίας από αυτό της Αθήνας, ο φορέας θα αναλάβει και τη λειτουργία του Μετρό άρα πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα, ώστε με την παράδοση του έργου, στο τέλος του 2019, να μπορεί να το λειτουργήσει.''

Ο νέος φορέας, σύμφωνα με τον Χρ.Σπίρτζη, παράλληλα θα αναλάβει και τις οδικές αστικές μεταφορές της Θεσσαλονίκης, με δικό του στόλο λεωφορείων. Αυτό μπορεί να γίνει και νωρίτερα από το τέλος του 2019 αλλά αυτό είναι ένα τυπικό θέμα, το οποίο θα κανονιστεί και από το πόσο θα τρέξει η διοίκηση του νέου φορέα και του υπερκείμενου φορέα τις διαδικασίες να στελεχωθεί και να προχωρήσει το έργο”

Να σημειωθεί πως, ο Χ.Σπίρτζης πρότεινε τη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα αστικών συγκοινωνιών στον οποίο κατά 51% θα συμμετέχει το δημόσιο και κατά 49% οι δήμοι, η Περιφέρεια και δημόσιοι φορείς.

 


Πηγή: www.seleo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!