Jiannis Pavlidis Trio, Jazz Night, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, 21:00, στο Stretto (Κ. Ντηλ 18),


LIGHT CONCERTS
Jiannis Pavlidis Trio
Jazz Night
Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, 21:00
Οι Light Nights συνεχίζουν με τζαζ διάθεση στο Stretto (Κ. Ντηλ 18), την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2017, στις 21:00 και υποδέχονται το Jiannis Pavlidis Trio.
Τρεις εξαίρετοι μουσικοί συνεργάζονται πάνω σε συνθέσεις του Γιάννη Παυλίδη, αλλά και σε επιλεγμένα τζαζ κομμάτια για μια μοναδική εμφάνιση.
Οι Jiannis Pavlidis Trio είναι οι Γιάννης Παυλίδης (κιθάρα), Γιώργος Κλουντζός – Χρυσίδης (τύμπανα) και Αγαμέμνων Μάρδας (μπάσο).
Ο Γιάννης Παυλίδης έζησε στη Στοκχόλμη τα έτη 1981-1990 όπου σπούδασε μουσική με τους Josephine Baker, Grady Tate και  Joe Farrell και αργότερα με τον Alvaro Is Rojas και τον Ola Bengtson (Διευθυντή του Jazz Τμήματος της Royal Swedish Academy of Music).
Τα έτη 1990-1994, έχοντας πάρει υποτροφία (Magna Cum Laude, Professional Performance Achievement Division Award), σπούδασε Κιθάρα στο Berklee College of Music με τον Jon Damian (καθηγητή των Bill Frisell, Wayne Krantz και Kurt Rosenwinkel). Παρακολούθησε επίσης μαθήματα με τους καθηγητές Rick Peckham, Hal Crook και Fred Lipsius (σαξοφωνίστα του jazz-rock συγκροτήματος Blood, Sweat & Tears), καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα με τον Jerry Bergonzi.
Ξεκίνησε να δουλεύει επαγγελματικά το 1983. Από τότε έχει παίξει όλα τα είδη μουσικής (ποπ, ροκ, μπλουζ, τζαζ, ελληνική παραδοσιακή μουσική) σε Σουηδία, Η.Π.Α., Σερβία, Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία, με πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, στην Ελληνική Τηλεόραση και σε διεθνή φεστιβάλ.
Από το 2003 είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (Masters in Music Performance) του Leeds University, ενώ από το 2003 έως σήμερα διδάσκει με την ιδιότητα του principal lecturer στα τμήματα BA Jazz, BA Pop (principal studies, ensembles) στο Leeds College of Music.
Έχει παίξει σε όλα τα μέρη της Αγγλίας και της Ελλάδας τα τελευταία δέκα χρόνια, συμμετέχοντας σε tour και ηχογραφήσεις σαν leader, με μουσικούς παγκοσμίου φήμης όπως οι David Liebman (2005, 2010), Adam Nussbaum (2007, 2010, 2011) και Greg Hutchinson (2015).
Ο Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στα Τύμπανα το 2001, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2008 μετακόμισε στη Νίκαια της Γαλλίας για να συνεχίσει σπουδές στο Conservatoire de Nice, παίζοντας παράλληλα σε διάφορες local bands και συμμετέχοντας σε φεστιβάλ όπως τα Nice Jazz Festival, Jazz à Vienne, Festival Nuits du Sud κ.λπ.
Leon Parker, με τον οποίο, τα τελευταία δύο χρόνια, παρακολουθεί μαθήματα γύρω από το drumset και τον ρόλο που έχει σε διάφορα μουσικά ιδιώματα.
Έχει συνεργαστεί με μουσικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα στους οποίους οι David Lynch, Olivier Gatto, Diego Rivera, Marc Abrams.
Είχε την τύχη να γνωρίσει τον Αμερικανό ντράμερ
Ο κοντραμπασίστας Αγαμέμνων Μάρδας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε μουσική στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Από μικρή ηλικία ενδιαφέρθηκε για την jazz και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό μουσικών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2010 συνεργάζεται με τη Γεωργία Συλλαίου.
Έχει συμμετάσχει στο Cd Musica Lontana (2010), σε μουσική των Vincenzo Mastropirro και Σάκη Παπαδημητρίου.


Οι Light Nights του Stretto περιλαμβάνoυν εκδηλώσεις για τη μουσική, το βιβλίο, τα εικαστικά και το θέατρο από το Νοέμβριο 2016 έως και τον Ιανουάριο 2017. Όλες οι εκδηλώσεις γίνονται στο Stretto, K. Ντηλ 18, τηλ.: 2310 275159.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!