Καιρός LIVE: Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά «Αριάδνη» - Στην «κατάψυξη» Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καιρός: Πρωτοφανές κύμα ψύχους θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ώρες – Ο χιονιάς «Αριάδνη» πλησιάσει και θα κυκλώσει την Ελλάδα για τρεις ημέρες - Πολικές θερμοκρασίες – Ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα και 20 βαθμούς υπό το μηδέν – Στην «κατάψυξη» η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη – Χιόνια και στο κέντρο της πρωτεύουσας

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης έξω από το δικαστικό μέγαρο της Σμύρνης δόθηκε στη δημοσιότητα.
Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας μπαίνει και πάλι ολόκληρη η χώρα, από το απόγευμα της Πέμπτης (05/01/2017) έως και το απόγευμα του…
Στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αφίχθη το πρωί της Πέμπτης (05/01/2017) ο Αλέξης…
Καιρός: Πρωτοφανές κύμα ψύχους αναμένεται να σαρώσει σε λίγες ώρες τη χώρα μας – Θα το στρώσει και στην Αθήνα…
H επέλαση του χιονιά «Αριάδνη» ξεκίνησε και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα πλήξει τη χώρα για τουλάχιστον τρεις ημέρες με…
Η κάμερα του πρωινού βρέθηκε στην κοπή της πίτας του θεάτρου Ακροπόλ, και της παράστασης «Μamma mia», όπου πρωταγωνιστεί η…
Δεν είναι η πρώτη φορά που η διάσημη μαμά του μωρού δημοσιεύει φωτογραφίες του. Κάθε άλλο.
Η εκπομπή «Φτιάξε καφέ να στα πω» με αφορμή τη δήλωση του Γιώργου Λιάγκα «Έκλεισε για μένα ο κύκλος του…

Ήδη τα πρώτα φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους στη βόρεια Ελλάδα όπου σημειώνονται βροχές κατά τόπους καταιγίδες ενώ το θερμόμετρο είναι λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καιρός θα αγριέψει ακόμα περισσότερο τις επόμενες ώρες, με τη θερμοκρασία να κατρακυλά κάτω από το μηδέν σε όλη τη χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από απόψε το βράδυ και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01) ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.

Το βαρομετρικό χαμηλό «κυκλώνει» σταδιακά και από τα βορειοδυτικά τη χώρα και όσο περνάει η ώρα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα. Δείτε σε ποιες περιοχές θα χιονίσει σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Τετάρτη (04/01/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Aπαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη Δεδωκάνησα και βορειοανατολικό Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 8 μποφόρ, ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να φθάσουν και τα 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται προς το παρόν κανονικά.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ή τα τουριστικά πρακτορεία.

Πού θα σαρώσει ο χιονιάς

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από απόψε το βράδυ και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01) ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας. Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή, ημέρα των Φώτων (06/01) και από τα βόρεια, η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01), ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Οι άνεμοι την Πέμπτη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ). Τα Θεοφάνεια, σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σάββατου (07/01) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Τάσος Αρνιακός: Έρχεται το φαινόμενο «Αριάδνη» – Πού θα χτυπήσει

Δύο κύματα κακοκαιρίας θα «χτυπήσουν» τη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό. Tο πρώτο κύμα είναι το φαινόμενο «Αριάδνη, το οποίο φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ 1, θα είναι ιδιαίτερα έντονα, στις νότιες νησιωτικές και ανατολικές περιοχές, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και τη δυτική και νότια Ελλάδα. Μάλιστα, όπως προέβλεψε δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά φαινόμενα.

«Αργότερα, από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/2017) έρχεται η ψυχρή εισβολή από τα βόρεια, η οποία θα φέρει χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας» ανέφερε ο μετεωρολόγος συμπλρώνοντας πως σιγά- σιγά η ψυχρή εισβολή θα κατηφορίσει νοτιότερα φθάνοντας την Παρασκευή το βράδυ και στην Αττική.

Θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

Από το βράδυ της Παρασκευής, ημέρα των Φώτων, περιμένουμε χιόνια στα βουνά της Αττικής και στα βόρεια προάστια, ενώ θα το «στρώσει» σε μία νοητή γραμμή από την Αττική Οδό και πάνω.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, θα χιονίσει και στην Αθήνα. Μάλιστα, το Σάββατο δεν αποκλείεται να έχουμε χιονοστρώσεις στις ευαίσθητες επιφάνειες, όπως είναι τα αυτοκίνητα και οι ταράτσες.

Σιβηρία η χώρα

Πολικές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει 20 βαθμούς υπό το μηδέν. Στην Αθήνα το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από -7 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το χιονιά που θα σαρώσει τη χώρα μας

Δείτε εδώ τους χάρτες που ανέβασε στο Facebook, ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!