Ύποπτος για δωροδοκία ο γιος του ιδιοκτήτη της Samsung στη Νότια Κορέα

Ανάμεσά τους, φαίνεται πως βρίσκεται μια συγχώνευση, την οποία υποστήριξε η κυβέρνηση το 2015, παρά τις αντιρρήσεις μετόχων της μειοψηφίας και που όπως όλα δείχνουν ευνόησε ιδιαίτερα τον Λι και την οικογένειά του. Οι αρχές αναμένεται να απαιτήσουν εξηγήσεις για το γεγονός πως η εταιρία έστειλε εταιρικά χρηματικά ποσά στη Τσουέι, την έμπιστη δηλαδή της έκπτωτης προέδρου που βρίσκεται στη φυλακή. Η κατηγορούμενη απέκτησε αιφνιδίως σημαντική περιουσία, με πιο χαρακτηριστικό το γεγονός πως αγόραζε ακριβά άλογα για την κόρη της.

Θυμίζουμε πως η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας απεπέμφθη από το αξίωμά της, όταν προέκυψαν στοιχεία που τη θέλουν να χρησιμοποιεί τη θέση της, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, προκειμένου να πιέσει επιχειρήσεις να δωρίσουν εκατομμύρια δολάρια σε δύο ΜΚΟ που ήλεγχε η ίδια.

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως η πρόεδρος ενεπλάκη προσωπικά στην ενορχήστρωση της απάτης, δίνοντας εντολή δύο από τους συμβούλους της - μεταΞύ των οποίων η Τσουέι - να συγκεντρώσουν τις δωρεές για τα ιδρύματά της. Η Τσουέι κατηγορείται επίσης για υπεξαίρεση επίσημων και απόρρητων εγγράφων που αφορούν σε επικείμενο ανασχηματισμό, αλλά και τη Βόρεια Κορέα.

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!