Ενώπιον εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα UPD

Συνελήφθη στις 06:10 τα ξημερώματα το μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» Πόλα Ρούπα από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και παρουσία εισαγγελικών αρχών.

Διέμενε μαζί με το ανήλικο παιδί της στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη. Φέρεται να είχε στην κατοχή της πιστόλι (σε σακίδιο πλάτης), το οποίο δεν χρησιμοποίησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έφερε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς και τους ακολούθησε χωρίς αντίρρηση στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, ενώ τους ζήτησε να προστατέψουν το παιδί της.

Το μεσημέρι η 48χρονη οδηγήθηκε στο Εφετείο προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος της από το 2012, οπότε με τον Νίκο Μαζιώτη παραβίασαν τους όρους που τους είχαν επιβληθεί για την άρση της προσωρινής -τότε- κράτησής τους.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη έχει καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016, για πλημμεληματικές κατηγορίες στη δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον Άγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη μια 24χρονη, η οποία κατηγορείται για συνδρομή στην Πόλα Ρούπα.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της 24χρονης με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού, το οποίο βρίσκεται πλέον υπό την εποπτεία εισαγγελέας ανηλίκων.

Θυμίζουμε ότι μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μαρούσι το καλοκαίρι του 2014, οι αρχές είχαν φτάσει κοντά στη Ρούπα πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη με τη χρήση ελικοπτέρου. 

Τότε ο πιλότος του ελικοπτέρου -το οποίο η Ρούπα είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία- είχε αποτρέψει τα σχέδιά της.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!