Σε απεργία πείνας και δίψας, Ρούπα και Μαζιώτης UPD

Απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησε σήμερα (Πέμπτη) το απόγευμα, στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται, η Πόλα Ρούπα με αίτημά της να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού της στη μητέρα της και την αδερφή της. Ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές υπογραμμίζουν ότι η σχετική διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτείται προηγουμένως κοινωνική έρευνα για την καταλληλότητα του οικογενειακού περιβάλλοντος που θα αναλάβει το ανήλικο παιδάκι, δηλαδή αν οι συγγενείς πληρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν το παιδί.

Μάλιστα το αίτημα, να αναγνωριστούν δηλαδή ως προσωρινοί επίτροποι του γιου της Πόλας και του Νίκου Μαζιώτη η γιαγιά και η αδελφή της 48χρονης, υπεβλήθη ήδη σήμερα στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Στο αίτημα επισημαίνεται ο κίνδυνος που υπάρχει για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ίδρυμα ή σε νοσοκομείο.

Εγώ η Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί τώρα το βάζουν μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός, όμως το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να το φέρουν να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, και να το με απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών. 

Ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και την αδερφή μου. Σε ό,τι αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση! 

Μετά την αναγγελία για απεργία πείνας και δίψας από την Πόλα Ρούπα, και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης προχώρησε σε αντίστοιχη ενέργεια, με αφορμή την άρνηση της εισαγγελέως να δώσει την επιμέλεια του παιδιού τους στους συγγενείς της συλληφθείσας. Παρατίθεται αυτούσια η δήλωση Νίκου Μαζιώτη που αναρτήθηκε στο indymedia:

Μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορό μας το που βρίσκεται.

Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή.

Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς.

Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η 48χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών προκειμένου να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της. Η Εισαγγελία Εφετών διέταξε την κράτηση της Πόλα Ρούπα στις φυλακές Κορυδαλλού λόγω των καταδικαστικών αποφάσεων ωστόσο προς το παρόν παραμένει κρατούμενη στη ΓΑΔΑ.  

Ειδικότερα, η μία απόφαση από το 2013 που αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε΄ Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών ( εκτιτέα 25 έτη) και η δεύτερη  του 2016 από το ΣΤ΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών( εκτιτέα 10 ετη), σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Και κατά τη διάρκεια της προσαγωγής ενώπιον του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών η Πόλα Ρούπα αναφέρθηκε μόνο στο θέμα του 6χρονου γιου της ζητώντας να αναλάβουν τη φροντίδα του η μητέρα της και η αδερφή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι βρίσκεται υπό προστασία και κάτω από τη στενή παρακολούθηση ειδικών ψυχολόγων, ενώ αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο όπου του προσφέρθηκαν φαγητό αλλά και παιχνίδια, ενώ κοντά του βρέθηκε και η εισαγγελέας ανηλίκων.

Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα, έχουν οδηγήσει τις αρχές σε νέες έρευνες που εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν τους συνεργάτες της και γιάφκες όπου τα μέλη της οργάνωσης έκρυβαν βαρύ οπλισμό, πυρομαχικά και εκρηκτικά. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, οι ιδιόχειρες σημειώσεις, οι πλαστές ταυτότητες και τα κλειδιά που βρέθηκαν στο σπίτι της, καθοδήγησαν τις αρχές σε άλλα τέσσερα σημεία του νομού Αττικής. Μεταξύ αυτών, σε ένα γκαράζ στην οδό Κύπρου στον Άλιμο, όπου βρέθηκαν δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα, μέσα στα οποία υπήρχαν βαλίτσες με όπλα και πυρομαχικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα αυτοκίνητα είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση που είχε γίνει στην οδό Αμερικής.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον Άγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη μια 24χρονη, η οποία κατηγορείται για συνδρομή στην Πόλα Ρούπα. Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της 24χρονης με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού της, το οποίο βρίσκεται πλέον υπό την εποπτεία εισαγγελέας ανηλίκων.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται και κλιμακώνονται.

Το μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» Πόλα Ρούπα συνελήφθη στις 06:10, σήμερα (Πέμπτη) τα ξημερώματα, από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και παρουσία εισαγγελικών αρχών.

Διέμενε μαζί με το ανήλικο παιδί της στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη. Φέρεται να είχε στην κατοχή της πιστόλι (σε σακίδιο πλάτης), το οποίο δεν χρησιμοποίησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έφερε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς και τους ακολούθησε χωρίς αντίρρηση στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, ενώ τους ζήτησε να προστατέψουν το παιδί της.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη έχει καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016, για πλημμεληματικές κατηγορίες στη δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.

Θυμίζουμε ότι μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μαρούσι το καλοκαίρι του 2014, οι αρχές είχαν φτάσει κοντά στη Ρούπα πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη με τη χρήση ελικοπτέρου. Τότε ο πιλότος του ελικοπτέρου -το οποίο η Ρούπα είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία- είχε αποτρέψει τα σχέδιά της.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!