Ο Ακης προτείνει: Σφολιατάκια με μπανάνες


  • 2 μπανάνες
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 10 γρ. κονιάκ
  • ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό για άλειμμα
  • άχνη για πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Παίρνουμε τις μπανάνες τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε οριζόντια στη μέση και στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια 2 εκ.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και τα καρύδια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια (κόβουμε τη μεγάλη πλευρά στα τρία για να έχουμε τρεις ίδιες λωρίδες) και κόβουμε στη μέση οριζόντια την κάθε λωρίδα δημιουργώντας 6 ίσα τετράγωνα)
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.
  • Το κάθε τετράγωνο το κόβουμε στη μέση διαγώνια δημιουργώντας δύο ίσα τρίγωνα και συνολικά θα μας βγάλει 12 τριγωνάκια.
  • Τοποθετούμε το κάθε τριγωνάκι με τη βάση του προς τα εμάς.
  • Σε κάθε τρίγωνο κάνουμε 4 χαρακιές με ένα κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην κόψουμε πέρα για πέρα τη ζύμη.
  • Οι 2 πρώτες χαρακιές γίνονται παράλληλα στις 2 μεγάλες πλευρές του τριγώνου και σε απόσταση 0,5 εκ. από τις πλευρές του. Προσοχή οι χαρακιές μας να αφήνουν 1 εκ. άκοπο από τη βάση και από την κορυφή.
  • Οι άλλες δύο χαρακιές γίνονται εσωτερικά και παράλληλα από τις πρώτες χαρακιές αφήνοντας απόσταση 0,5 εκ. Και πάλι προσέχουμε να μην κόψουμε εντελώς τη ζύμη.
  • Βάζουμε 1 κ.γ. γεμάτη από τη γέμιση στο μέσο της ζύμης (στο άκοπο κομμάτι)
  • Διπλώνουμε την αριστερή πλευρά πάνω στη γέμιση και διπλώνουμε και την δεξιά πλευρά από πάνω από την αριστερή που καλύπτει σχεδόν τη γέμιση.
  • Με τα δάχτυλα του ενός χεριού κρατάμε τη βάση του τριγώνου και με το άλλο τραβάμε την κορυφή ώστε να ξεχωρίσουν οι χαρακιές και να φαίνονται όμορφες όταν ψηθούν.
  • Στρώνουμε ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα σφολιατάκια μας επάνω στο ταψί και τα αλείφουμε με αυγό με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  • Όταν τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με την άχνη και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!