Ο Ακης προτείνει: Μακαρονάδα light με κοτόπουλο και μπρόκολο
- 500 γρ. πένες ολικής αλέσεως
- 1 μπρόκολο μεσαίο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 2 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 12% Όλυμπος
- 50 γρ. λιαστή τομάτα
- φρέσκια ρίγανη
- 200 γρ. νιβατό Όλυμπος
- θυμάρι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά μία κατσαρόλα με νερό να βράσει.
- Προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
- Κόβουμε σε μπουκετάκια το μπρόκολο, τα μεγάλα μπουκετάκια στη μέση. Αφαιρούμε τη φλούδα από το κοτσάνι και το κόβουμε σε κυβάκια.
- Ρίχνουμε τα μπουκετάκια μαζί με τις πένες να βράσουν.
- Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε στο ξύλο κοπής τα φιλέτα κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ.
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια πάνω στο ξύλο κοπής, προσθέτουμε θυμάρι, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ψιλοκόβουμε τη λιαστή τομάτα και τη βάζουμε στο τηγάνι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια, με μία τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες και το μπρόκολο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά με κρύο νερό. Τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε να πάρει μία βράση η κρέμα γάλακτος και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το νιβατό, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με έξτρα θυμάρι και πιπέρι.
Πηγή: akispetretzikis.com