Ο Ακης προτείνει: Τρούφες με σοκολάτα και αλάτι
- ¾ της κούπας (180 ml) κρέμα γάλακτος
- 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- χοντρό αλάτι για πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολακι σε μετρια φωτιά και δινουμε μια βραση. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.
- Βάζουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολακι με νερό που σιγοβράζει και με ένα μεταλλικό κουτάλι η με μια σπατουλα, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20 Χ 20 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Χτυπάμε τη φόρμα μας για να πάει το μείγμα παντού. Είναι βολικό να εξέχει η λαδόκολλα από το ταψί για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη τρούφα πιο εύκολα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε την τρούφα από το ταψί και φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε 18 ίσα ορθογώνια κομμάτια.
- Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com