Τσίπρας: Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι επενδύσεις-Ανάπτυξη κοντά στο 2% το 2017

Στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής, βρέθηκ το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεναγήθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

«Επιστρέφουν οι επενδύσεις»

Κατά την ομιλία του στους εργαζομένους της βιομηχανίας ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι οι επενδύσεις επιστρέφουν στην χώρα μας.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι πλέον ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις.

«Η Ελλάδα γίνεται ξανά σημαντικός επενδυτικός προορισμός όπως δείχνουν οι εξελίξεις που ακολούθησαν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης» υπογράμμισε.

«Εργαζόμαστε για μία αναπτυξιακή πορεία που θα στηρίζεται σε καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία, τεχνολογία και την προστασία της εργασίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα «χρειάζεται ένα παραγωγικό μοντέλο στο επίκεντρο του οποίου θα είναι οι ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις και όχι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες».

«Αναπτυξιακή τράπεζα το 2018»

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την λειτουργία αναπτυξιακής τράπεζας το πρώτο τρίμηνο του 2018 «με σκοπό την ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας».

«Εφαρμόζουμε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και διαμορφώνουμε τις συνθήκες για μείωση των συντελεστών φορολογίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα» επισήμανε.

«Ανάπτυξη κοντά στο 2% το 2017 - Υποχώρηση της ανεργίας»

Επιπλέον ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί κοντά στο 2% φέτος, ελαφρά πάνω από την προηγούμενη εκτίμηση της κυβέρνησης.

«Φέτος επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι θα τελειώσει το 2017 με ρυθμούς ανάπτυξης που θα βρίσκονται κοντά στο 2%», είπε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την οικονομία, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ανάπτυξη 1,8% για φέτος ενώ η Κομισιόν εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί 2,1%.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανεργία μειώνεται συνεχώς και υπάρχει η προοπτική να πέσει κάτω από το φράγμα του 20% μέσα στο 2018, ενώ πρόσθεσε ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι».

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει και θα το πετύχει ένα υγιές περιβάλλον εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να βρουν ξανά οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας, ένα μέλλον ίσων ευκαιριών σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Στην επίσκεψη, τον πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!