'Φουλ πρόγραμμα' Τσίπρα ενόψει ΔΕΘ

Άλλωστε, παράλληλα με την επικοινωνιακή αντεπίθεση του πρωθυπουργού, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η κατάρτιση όσων θα πει από βήματος του Βελλιδείου Συνεδριακού Κέντρου. Ήδη, τα σημειώματα των υπουργείων με τις “ταξικές” πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που τεκμηριώνουν το “κοινωνικό πρόσημο” της κυβέρνησης έχουν ενσωματωθεί στον βασικό κορμό των πρωθυπουργικών εξαγγελιών. Παραλλήλως, οι σημειώσεις και τα υπομνήματα που έλαβε ο  πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο, κατά την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη, έχουν επίσης ενσωματωθεί στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αύριο οι επαφές του με παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους θα συνεχιστεί. Συγκεκριμένα, σήμερα ο πρωθυπουργός υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τα προεδρεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, αλλά και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΕ). Όλα αυτά, σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει στη Βουλή “το πρώτο νομοσχέδιο υπέρ των εργαζομένων που έχει κατατεθεί από το 2009”, όπως υπογράμμισε χθες η αρμόδια υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως, πάντως, προαναφέρθηκε, οι καθημερινές παρουσίες του πρωθυπουργού δε θα περιορίζονται σε επισκέψεις στο Λεκανοπέδιο, όπως η χθεσινή στο Athens Hub στου Ψυρρή ή η προχθεσινή εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο μουσείο Μπενάκη. Την προσεχή εβδομάδα -την Τρίτη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Καβάλα και εκεί αναμένεται να συναντηθεί με τον βούλγαρο ομόλογό του,  Μπόικο Μπορίσοφ. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν την σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλας-Αλεξανδρούπολης-Μπουργκάς, που θεωρείται ένα σημαντικό έργο με γεωπολιτική, αλλά και εμπορική σημασία.

Τέλος, στο καλεντάρι του Αλέξη Τσίπρα θεωρείται δεδομένο ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί και ένα μεγάλο δημόσιο έργο που θα αφορά σε εγκαίνια δρόμου, καθώς το Μαξίμου θέλει διαρκώς να υπενθυμίζει στην κοινωνία πόσα σημαντικά έργα -όπως η Κορίνθου Πατρών, η Ιονία οδός, αλλά και οι σήραγγες των Τεμπών- ολοκληρώθηκαν επί ημερών της παρούσης κυβέρνησης.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!